Reagerer på stikk fra Sæbø IL

Andre Opsal Dvergsdal om stikk fra Sæbø IL

LOKALOPPGJØR: De to 6. divisjonslagene kjemper tett om topplassering i serien. Her fra et oppgjør mellom rivalene tidligere i høst, hvor Sæbø stakk av med seieren. Foto: Truls Fenre

Drittslenging mellom klubbene skaper dårlig stemning i fotballmiljøet på Søre.

– Jeg synes det var litt over grensa, sier Åmdal-trener André Opsal Dvergsdal om stikket fra Sæbø IL sin offisielle Facebook-side, under direkteoppdateringen mellom Sæbø og Vartdal lørdag.  

Lokale rivaler

UFINT: Åmdal-treneren mener slike kommentarer bare skaper dårlig stemning og intriger. 

Dvergsdal forteller at bakgrunn for kommentaren var et intervju han hadde i Møre-Nytt før helgen, hvor han ble spurt om hva han tenker om resten av sesongen.

– For å motivere spillerne mine sa jeg at jeg trodde Sæbø kom til å gi fra seg poeng i kampen mot Vartdal, slik at vi fikk mulighet til å ta 1. plass i serien, forteller treneren.

Utspillet falt ikke i god jord hos lokalrivalen, Sæbø IL.

– Det tolket de som at Åmdal som klubb prøvde å psyke dem ut. Da skrev de i en kommentar at vi skulle dra til helvete og at de var det beste laget.

– Ikke innafor

Dvergsdal hevder slike kommentarer er med på å sette dårlige normer i fotballmiljøet, og peker særlig på språket som er brukt.

– Det er små unger som leser dette. Broren min på 14 år følger med på lokalfotball og leser dette. Unger ser opp til disse karene, så jeg synes ikke det er innafor. Hvis alle skulle skrevet sånn, hadde det ikke vært noe hyggelig.

STIKK TIL ÅMDAL: Kommentarem kom under direkteoppdateringen av kampen mellom Sæbø og Vartdal, lørdag. Foto: Skjermdump (Facebook)

Han sier videre at han ble veldig overrasket da han så det, og synes det er synd at Åmdal som klubb får svi for en uttalelse han har gjort.

– Ikke ment sånn

Det var Sæbøs A-lagspiller Stig Harald Myklebust som stod for direkteoppdateringen av lørdagens oppgjør, og forteller at han synes kommentaren er tatt ut av proposjoner. 

– Treneren til Åmdal henger seg veldig opp i "Fuck Åmdal"-bemerkelsen, og tror vi virkelig mener at laget deres skal dra til helvete. Det gjør vi selvfølgelig ikke, sier Myklebust.

SVARER: Sæbøs Stig Harald Myklebust tror de fleste skjønte at stikket mot Åmdal ikke var ment bokstavelig. Foto: privat

Han forteller at det var en sleivete kommentar skrevet under kampens hete, og at litt rivaleri klubbene imellom er noe av det kjekkeste med lokalfotballen. 

– Det skal være litt "snert" i kampoppdateringene, og vi kunne selvsagt valgt andre ord, men det var bare et lite stikk til Åmdal siden de gikk så hardt ut i Mørenytt, sier Sæbø-spilleren. 

I et innlegg på egen Facebook-profil forklarer Myklebust ordbruken og skriver videre at han håper Sæbø IL vinner serien og at Åmdal IL vinner kvaliken slik at de kan fortsette å ha slike deilige og intense lokaloppgjør.