– Enten stemmer dere på meg, eller ikke 

Årlig møte Hødd

Det var en engasjert medlemsgruppe som møtte opp på Hødd fotball sitt årlige møte. Økonomiske problemer og tvil om leder Ivar Morten Normark var det som preget møtet.

Det var knyttet stor spennning til om Normark hadde tillit blant medlemmene i klubben. Det årlige møtet ville gi svar på om medlemmene hadde en eller flere motkandidater som de ville presentere for valgkomitéen.

Det hadde de ikke.

Det hindret derimot ikke medlemmene om å komme med sine sterke meninger om temaet. Kommentarene fra de oppmøtte dreiet seg om tilliten til styreleder Ivar Morten Normark, uten å ha forslag om eventuelle motkandidater. Ordstyrer Einar Warholm måtte flere ganger minne om hva medlemmene skulle komme med på dette møtet.

Ordstyrer og styreleder i Hødd Idrettslag, Einar Warholm, fikk en tøff oppgave med å holde diskusjonen saklig.
FOTO: Vegard Kjøllmoen Steien

– I mitt hode er denne saken svært vanskelig, men likevel er den ganske klar og enkel. Vi skal foreslå kandidater for valgkomiteen, som valgkomiteen skal jobbe med, og foreslå at disse skal være i styret.

På tross av ordstyrerens forsøk på å få diskusjonen på rett spor igjen, fortsatte innspillene på Normarks integritet i klubben. Flere i salen ønsket en lukket votering for å få en tillitsrapport om styrelederen. Da bestemte Normark selv å bryte inn.

– Dere må gjerne diskutere min tilstedeværelse i klubben så mye dere vil. Spørsmålet er om det her er den rette arenaen for en frivillig klubb å lukke møter. Det hele er jo relativt enkelt. Enten stemmer dere på meg, eller så gjør dere det ikke.

Det skulle nemlig ikke bestemmes om Normark skulle bli sittende eller ei i dag. Det bestemmes på årsmøtet i Hødd neste tirsdag. 

Aggresjon i salen

Likevel fortsatte diskusjonen, uten tegn til en endelig konklusjon. De to ulike partene slo hardt mot hardt med kontuinitet på den ene siden, og medmennesklighet på den andre.

Styrelederens behandling av tidligere daglig leder, Oddmund Otterlei, har satt sine spor blant Hødd-supporterne. Normarks manglende bidrag rundt Høddvoll er også en bekymringsfaktor hos deler av fansen. 

Andre mente at klubben ikke vil komme noen vei med hyppige utskiftninger av styret. I tillegg støttet de aller fleste i Høddvollhuset styrets nåværende visjoner. Ved en endring i styret, kan det resultere endringer klubbidealene. Sparebank 1 Søre Sunnmøre truet med å nekte en sponsoravtale hvis det blir styreutskiftninger neste tirsdag.

Klubblegende takker for seg

Tidligere spiller og styremedlem André Nevstad tar siste ord i det årlige møtet når han takker klubben etter å ha trukket seg fra sitt verv i administrasjonen. Fra en amper og temperamentsfull stemning, blir det unison hyllest av klubblegenden før møtet avsluttes.

André Nevstad takket for seg med stående applaus fra medlemenne i Hødd.
FOTO: Christian Dehlie Lokøy

- Jeg har fått være en liten del av noe veldig stort, og jeg har fått være med på veldig mye. Vi må ta tilbake de verdiene Hødd står for. Litt av styrken vår er at vi står sammen, og vi elsker å være underdogs. Vi har ofte vært best når vi har slått fra oss nedenfra. Der er situasjonen nå. Alt handler ikke bare om bunnlinjen, men den er selvsagt ekstremt viktig for at vi skal få en sunn og god drift, avslutter Nevstad før Høddvollhuset viser deres takknemlighet med stående applaus.

Det gjenstår å se om Normark blir sittende som styreleder i Hødd. Medlemmene i klubben kan komme med sine motkandidater frem til møtet neste tirsdag.