Volda slo Stabæk, men opprykket glapp

Blir ikke opprykk

SEIER: Stabæk ble slått i søndagens kamp. Bildet er fra en kamp mot Aker tidligere i sesongen.   Foto: Andreas Jakobsen

Follo slo Fjellhammer i søndagens kamp. Selv om Volda vant mot Stabæk blir det ikke opprykk denne sesongen.

Det var stor spenning før søndagens håndballkamper i første divisjon. Volda var avhengig av Follo-tap samtidig som Volda gjorde jobben mot Stabæk på bortebane. Volda gjorde jobben, og slo til slutt laget fra Bærum med hele 19–31. Selv om seieren var helt nødvendig i kampen om opprykk, vant laget overbevisende. Ingrid Jamtli Rye ble Voldas toppscorer i kampen med sine fire fulltreffere. Kampens toppscorer ble Stabæks Oda Røhne, som scoret seks mål.

Opprykket glapp

Det var ikke bare i Voldas kamp det var knyttet stor spenning til. Volda var nemlig avhengige av at Follo avga poeng mot Fjellhammer, skulle det fortsatt være mulighet for opprykk. Follo vant sin kamp 27–30, og sikret seg dermed kvalifiseringsplass der de skal spille om en plass i neste års Eliteserie.

Blir fjerdeplass

Nærnett har tidligere skrevet om at Voldas håndballag er fornøyde med årets sesong, og at målsettingen før sesongen var å holde plassen. Med seieren i går befestet laget fjerdeplassen i årets serie, da Follo også vant sin kamp. Fjellhammer er sju poeng bak laget fra Volda, og vil ikke klare å ta igjen Volda med kun én kamp igjen av sesongen. Volda skal møte Charlottenlund hjemme i Voldahallen onsdag 10. april klokken 18.

 

Les mer om Volda Handballs sesong her.