Kreftforeningen gjør tiltak med tanke på koronaviruset

Bøsseaksjonen til kreftforeningen blir heldigital grunnet koronaviruset

Nå blir innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft heldigital. FOTO: Morten Asbjørnsen

I en pressemelding skriver Kreftforeningen at bøssebærere blir erstattet med digital innsamlig på grunn av koronaviruset.

Tiltaket gjøres for å minimere spredningen av koronaviruset og for å beskytte sårbåre grupper. 

Kreftforeningen gjør det de kan

Aksjonen foregår fra 7.-15. mars. Opprinnelig skulle over 20 000 bøssebærere gått fra dør til dør for å samle inn penger til forskning på kreftformer få overlever. Anne Lise Rye, generalsekretær i Kreftforeningen forteller at de gjør det de kan for å hindre spredningen av viruset.

–Dette er en del av vårt samfunnsansvar.  Vi gjør det vi kan for å hindre spredning. Derfor gjennomfører vi ikke fysiske aksjoner fra dør til dør eller på offentlige steder. Det er et stor engasjement for kreftsaken i befolkningen. Vi håper at folk vil vise stor giverglede gjennom Vipps og våre nettsider i stedet, forteller Ryel.

Ikke store konsekvenser for russen i Volda

For russen i Ørsta og Volda får ikke tiltaket til Kreftforeningen store konsekvenser.  De gjennomføre sine aksjoner på søndag og mandag.  Rebekka Johnsen, en av fire aksjonsledere for Krafttak mot kreft, tror tiltaket kan føre til mindre penger i kassen for Kreftforeningen. 

– Jeg tror ikke det blir like stor oppslutning nå som aksjonen er heldigital.  Det er noe med at når vi står på døren føler folk seg "presset" til å gi noen kroner. Responsen blir ikke like stor via for eksempel vipps, sier Johnsen.

Johnsen forteller at årets aksjon ble en suksess for voldarussen. Per dags dato er det samlet inn nesten 320.000 kroner. Og enda er ikke alle pengene talt opp enda, sier Johnsen.