– Det var den fineste løa og eldste siloen på Ulstein som brant ned

Låve totalskadet i brann på Gåsneset i Ulsteinvik. 

Politiet meldte på Twitter kl. 12.04  at nødetatene var på vei til Fløvegen etter melding om brann i garasje.

Overtent

– Vi fikk melding om brannen kl. 12.00, da vi kom fram var hele løa overtent, sier Aune Runar Vik, brannfagleder i Ulsteinvik til Nærnett.

Brannfagleder Aune Runar Vik sier det ikke er noen fare for spredning. Foto: Håkon Kvam Lyngstad

Brannslukningen fortsetter utover dagen, men det er ingen fare for spredning. 

– Det har vært en mulighet for spredning, men vi har dynka rundt så det er ingen fare for spredning lenger. Vi pøser på med vann, og slukker mest mulig nå, sier Vik til Nærnett.

Nyoppusset løe 

– Det var ingen dyr, ingen gass, ingen andre brannfarlige varer, men en bil og en traktor har gått tapt i brannen, forklarer Vik.

LØEBRANN: Brannvesenet fremdeles på stedet i 14.00-tiden torsdag, og jobbet da med slukningsarbeidet. Foto: Håkon Kvam Lyngstad

Øyenvitner på stedet fortalte at løa var nymalt og nyoppusset med nye vinduer og nytt panel.

– Det var den fineste løa og eldste siloen på Ulstein som brant ned. Det er forferdelig trist, sier en av øyenvitnene på stedet torsdag.

Usikker årsak

– Det er en veldig tidlig fase. Vi vet ikke hvor brannen har startet, men både politi og brannbil har rykket ut, sier oppdragsleder Finn Hagen Saltsgård på telefon til Nærnett, litt etter klokken tolv.

– Brannen har spredd seg til en låve, men det er en tom låve uten dyr. Brannvesenet holder på med slukking, forteller operasjonsleder Tor Andre Gram Franck nærmere halv to.