Boligbrann på Vartdal

Brann på Vartdal

NEDBRENT: Slik ser det ut torsdag formiddag. Det kommer fortsatt røyk fra ruinene av huset. FOTO: Torgeir Knutsen.

Onsdag kveld rykket brannvesenet ut på en boligbrann på Vartdal, der de møtte et hus i fyr og flamme.  

Ikke før halv seks torsdag morgen var brannen slukket, opplyser brannvesenet torsdag klokken 07.45.

Kort tid etter brannvesenet kom til stedet onsdag kveld ved 22-tiden, fikk de bekreftet  av huseieren at ingen befant seg i boligen. 

 

OVERTENT: Huset sto ikke til å redde og brannvesenet fikk utfordringer med å skaffe nok vann for å kontrollere brannen. FOTO: Ellen Fredriksen


Problemer med vanntilførsel

– Vi hadde litt problemer med vanntilførselen i Ørsta, så vi har sendt en ekstra brannbil fra Volda, uttalte Bjerknes til Nærnett klokka 23.00 onsdag. 

Klokka 23.15 fortalte Bjerknes til Nærnett at de gikk rundt boligen med brannslokkingsapparat for å slukke det som kunne spredd seg til nærliggende bygg. 

Det er ingen som bor i huset til vanlig, skriver Møre-Nytt. De skriver videre at et par hadde planlagt å overnatte i huset natt til torsdag, men at de skulle ha vært ute på tur da brannen startet.

Hindret spredning

Lensmann ved Volda og Ørsta lensmannskontor Guttorm Hagen forteller at politiet hadde patruljer på stedet natt til torsdag. 

– Det var en dramatisk hendelse. Det viktige var å hindre spredning av brannen. Heldigvis var det ikke hus tett opptil og faren for spredning i terrenget var lav siden det nylig hadde kommet nedbør.