Ble for stressende å jobbe i verksted – bygde sitt eget

Knut Åge bygde eget bilverksted hjemme

Bil og motor engasjerer mange på Sunnmøre. Knut Åge Busengdal er en av de som brenner sterkest for motor og biler. Nærsynet ble med i det han gjorde seg klar for billøp. 

– Det begynte med lekebiler, deretter sykler. Jeg studerte hvordan de var satt sammen og hvordan det funket. Deretter gikk jeg over til mopeder, som jeg ha skrudd på siden jeg var ti år, forteller Busengdal.

Da han senere fikk lappen, var det derimot bil som ble hovedinteressen. Han er særlig glad i Volvo.

Les også: Svidd gummi, bråk og burning

Prioriterer familien

Busengdal jobber vanligvis offshore og er borte fem uker i strekk. Når han er hjemme bruker han mye av tiden i garasjen. Da jobber han gjerne fra 08.00 til 16.00 i verkstedet.

MOTORLIDENSKAP: Knut Åge Busengdal har interessert seg for alt som brummer fra tidlig alder. (Foto: Oscar Biti Næss)

– Det går mye tid i garasjen, men etter jobb og skole er det familien jeg bruker tiden på. I helgene er det familietid.

Eget verksted

Bilentusiasten liker å jobbe i sitt eget tempo og bruker god tid på prosjektene sine.

SYSTEM I ROTET: Busengdal forteller at det ofte goper seg opp pakker i posten mens han er offshore. (Foto: Oscar Biti Næss)

– I et vanlig verksted må det gå fort, og det måtte gjøres billigst mulig for kunden. Da var det ikke kosearbeid slik jeg hadde sett for meg, og jeg ville heller ha det som hobby, sier bilentusiasten.

Verkstedet hans er fylt med utstyr, både kjøpt og hjemmesnekret. Når Nærsynet møter han, har han nettopp kommet hjem fra offshorejobben

– Det samler seg opp en del pakker bestilt på nett og sånt etter fem uker på sjøen. Da er det en del å gå igjennom når jeg kom hjem.

SVENSK SJARMØR: Særlig Volvoer står Knut Åge Busengdals hjerte nær. (Foto: Ruben Kjærbo)

Busengdal forteller at bilinteressen later til å ha gått i arv. 

– Dattera mi Mercedes er blitt ganske interessert i verktøy og brommelyder. Hun liker godt å sitte på i pappabilen, smiler han stolt.