– Kan gi muligheter til unge og lovende artister

bygdesus2019

DETTE KAN BLI DEG: Har du noen gang hatt lyst til å surfe på publikumet ditt? Da kan du gjøre som Pasha dersom du vinner talentkonkurransen til Bygdesus. Foto: Jonas Henriksen

19. til 21. september arrangeres festivalen Bygdesus i Volda. Da får lokale talenter muligheten til å vise seg fram for gjester fra musikkindustrien.

– På Bygdesus vil blant annet folk fra musikkmagasinet Gaffa følge med om det dukker opp noen unge lovende artister. Det kan være det som gjør at man blir oppdaget som artist, sier Åge Staurset. Han er daglig leder ved Studenthuset Rokken, hvor festivalen skal arrangeres.

Større scene for de unge

Staurset opplyser at de som deltar på talentkonkurransen nå i september, kan få plass på scenen sceneplass både under Veka i Volda og Malakoff gatefest i Nordfjordeid til neste år.

– Jeg gleder meg allerede til å være med å lete etter unge, lokale musikere, sier han.

– Dessuten er det herlig å se de som er på vei opp få utfolde seg foran et større publikum.

Variert lineup

Staurset lover et godt show, også fordi som ikke har tenkt seg opp på scenen.

– Det er mange av årets artister jeg gleder meg veldig til å se selv, sier han, og trekker fram Paria, Pish og Brenn som tre lovende artister han har særlig stor tro på.

I talentkonkurransen vil fire finalister vil få spille under Bygdesus 19. september. De blir valgt ut av en jury bestående av Åge Staurset ved Rokken, bookingansvarlig Mathias Vasbotn Remmereit og lederen for Veka i Volda.