Lokalt IT-selskap selger verden over

Fra dette kontoret sender de programvare til hele verden. Foto: digi.no

(t.v.) Børge Osvoll og Stian Færøy. Shipadmin selger programvare til selskap over hele verden. Foto: Jørn Arne Tomasgaard, digi.no

Midt i Volda sentrum ligger kontoret til Shipadmin AS. De produserer og selger programvare til selskap over hele verden.

Hør Radio Voldas reportasje nederst i saken!

– Ja, det er travelt om dagen.

Daglig leder Stian Færøy tar oss med inn i møterommet omringet av et sterilt glassbur. Han kobler umiddelbart PC-en til flatskjermen som henger på den kremhvite kontorveggen.

Shipadmin produserer primært loggføringsystemer, sikkerhetssystemer og rapporteringssystemer som selges til offshore-selskaper verden over. Færøy forteller hvordan IT-selskapet ble til for over 15 år siden.

Daglig leder Stian Færøy.

– Det begynte med at en skipskaptein, i dag Business Development Manager Stig Magne Larsen, var lei alt papirarbeidet ved jobben sin. Det tok lang tid, og han følte det var kjedelig arbeid.

Færøy forteller videre at den samme skipskapteinen var med på å organisere det som i dag er Shipadmin AS.

Hvorfor Volda?

Færøy forteller at det var familiære årsaker til at han selv og hans kollega Børge Osvoll valgte å ha hovedkontor i Volda, samtidig som det ikke er dumt å være nær kysten.

– Vi er nær både rederier og verft som er en viktig kundegruppe for oss, samtidig som Hovden flyplass gjør det lett å komme seg rundt om i verden.

Kontor i Filippinene

Shipadmin har også kontorer i Ålesund, og på den andre siden av verden i Filippinene. Årsakene til dette er mangfoldige.

– Da skipskaptein Larsen var ute og seilte, jobbet han sammen med en fra Filippinene. Det samarbeidet førte til at vi kunne bygge oss opp i Asia også.

Færøy understreker at det er viktig å ha noen å stole på i et kontor så langt unna. I tillegg er det andre fordeler ved å ha kontor i Manila.

– Filippinerne er høyt utdannede, engelsktalende, og det er også billig å drive kontor i Manila.

Fra Volda holder Shipadmin flere videokonferanser om dagen med kontorene i Ålesund og Filippinene for best mulig oppfølging og videreutvikling.

Fremtiden

De selverklærte «IT-nerdene» fra Shipadmin jobber nå på flere fronter, blant annet gjennom «Symbit.» Symbit er et sideprosjekt der de skreddersyr programvare til forskjellige formål. Færøy legger to scrabble-lignende brikker på det ovale møtebordet.

– Dette er sensorer som registrerer temperaturer. Gjennom våre programmer vil disse sensorene oppdage det om et vindu åpnes eller om en varmeovn blir skrudd på.

Avslutningsvis gjør bergenseren det tydelig at de ikke sikter seg inn på sosiale medier.

– Jeg har ikke Facebook, sier Færøy med et smil.

Hør Radio Voldas reportasje her: 

Produsert av Håkon Lie