Tussa starter lokal e-sport liga

E-sport har kommet for å bli

E-SPORT PÅ LOKALT NIVÅ: E-sport fortsetter som en stadig stigende trend, og nå blir det lokal satsing på Søre-Sunnmøre. FOTO: Nærsynet.

Søndag annonserte Tussa at de skal bygge opp en ny lokal e-sport liga. Målet er ikke å konkurere med Telenorligaen, men å suplementere den.

Fenomenet e-sport gir seg ikke, og nå har Tussa, som til daglig jobber med energi- og kommunikasjon, satt i gang arbeidet for å forme en lokal liga på Søre-Sunnmøre.

For å holde ligaen lokal blir det forklart at minst halvparten av laget må være fra kommunene på Søre-Sunnmøre. Hvis man da tar utgangspunkt i Counter-Strike: Global Offensive(CS:GO for kort) som har fem spiller i startoppstillingen, vil tre av de fem være fra Søre-Sunnmøre.

Ligaen vil hovedsakelig bestå av Rocket League, Fifa, og Counter-Strike: Global Offensive i første omgang.

Stigende etterspørsel og bro med foreldrene

INTERESSE: Harald Kvangarsnes (t.v.) og Ivar Driveklepp (t.h.) forteller at de merker interessen blant kunder og medarbeidere. FOTO: Nærsynet

Administrerende direktør i Tussa, Ivar Driveklepp, forteller det at besluttningen om å nå starte opp ligaen kommer etter økt etterspørsel fra blant annet kunder og interesse blant medarbeidere.

Videre forklarer han at et ligasystem med skikkelig oppfølging av blant annet foreldreorganisasjonen Barnevakten og god informasjon til foreldre vil skape en bro mellom foreldre og ungdommen der det tidligere har vært et viss stigma i sammenheng med pc- og videospill.

Asistanse fra Nordavind-ledelse

Ole Andreas "Kami" Skår som til daglig er manager hos e-sport laget Nordavind, som er blant de beste lagene i landet, åpner for det at de også vil inkludere flere titler inn i ligasystemet. Titler som Fortnite og League of Legends er også nevnt som alternativer, men vil først bli en realitet i kommende sesonger da de tre førstnevnte vil bli hovedfokus i første sesong av ligaen.

Skår som har erfaringer fra Telenorligaen vil være med på prosjektet og har sagt han blant annet vil være med på så sette i sammen regelverket for ligaen. Han forteller også til nærsynet at han også vil være med på og styre den daglige driften.

På Tussa sine sider står det at påmelding til ligaen vil åpne etter påske.

Les mer om saken her.