EL-evill moro i Ørstahallen

EL-innebandy i Ørstahallen

FORNØYDE DELTAKERE: Disse ungdommene koser seg på prøvedag i Ørstahallen. Foto: Per Einar Johannesen

I løpet av våren 2019 vil det være oppstart av EL-innebandy i den nye Ørstahallen, men de har allerede hatt første prøvedag. 

Søndag 3. mars arrangerte Ørsta IL en gratis prøvedag med EL-innebandy i den nye Ørstahallen. Initiativet kommer fra Tomas Trogstad, utviklingskonsulent i Norges Bandyforbund.

– Tilbudet er primært for barn, unge og voksne som har en form for bevegelseshemning, men alle er velkomne. Vi setter ingen begrensninger, sier Trogstad.

Dårlig plass

Tomas Trogstad, Norges Bandyforbund. Foto: Norges Bandyforbund.

Tidligere var det EL-bandyvirksomhet i Volda og Ørsta, men tilbudet ble borte da det ikke fantes plass til å oppbevare bandystolene.

– Da den nye hallen ble bygd i Ørsta var det plass til større lagringsrom og vi kunne gjenoppta sporten, forteller Trogstad. 

Videre sier Trogstad at de vil bestille flere stoler til hallen. Samtidig sier han at de som driver fast kan søke om å få egen stol gjennom hjelpemiddelsentralen.

– Når stolene kommer om to-tre uker vil vi kunne starte ordentlig opp med øvinger, forteller Trogstad.

Ingen tilbud

Motivasjonen for å starte opp igjen med EL-innebandy i Ørsta kom fra mangelen på tilbud i området.

– Det er ingen andre som tilbyr sport for de med bevegelseshemninger i Møre og Romsdal. Vil man drive med sport må man til Trøndelag eller Østlandet. Det er både langt unna og dyrt, sier Trogstad.

Prøvedag med EL-innebandy i Ørstahallen. Foto: Per Einar Johannesen.

På prøvedagen var det tre stykker som møtte opp, det er et bra grunnlag å starte på mener Trogstad.

– Første dag var i vinterferien, hadde det vært en annen uke kunne det kommet flere. Vi kjører på med det grunnlaget vi har nå, og håper det vil utvikle seg over tid, sier Trogstad. 

Positiv tilbakemelding

De som var med på prøvedagen synes initiativet er positivt og setter pris på at det finnes et tilbud for de med bevegelseshemninger.

– En av deltakerne sa det var for lite tilbud for de med hemninger og var glad for dette tilbudet, sier Trogstad avslutningsvis.