Sjustjerna rammet av feilpakking av medisiner

Feilpakking av medisiner

RAMMET: Til sammen 72 kommuner er rammet av feilpakking av medisiner. FOTO: Lene Flataker.

Har mangler på vanndrivende-, hjerte-, beroligende- og smertestillende medisiner.

Til sammen er 72 kommuner rammet av feilpakking av medisiner, også Hareid, Herøy, Sande, Ulstein, Volda, Ørsta og Vanylven. 

NRK var først ute med saken.

– Det gjelder mangel på vanndrivende-, hjerte-, beroligende- og smertestillende medisiner, opplyser medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk, Steinar Madsen, til NRK.

7000 pasienter er rammet. Feilpakkingen gjelder en rekke medisiner, men Madsen understreker at medisinene i posene er riktige. Han sier også at ingen har fått feil medisiner, og at dette dreier seg kun om mangel.

– Ingen bør være engstelige for å ta de medisinene de har fått.

Norsk Medisinaldepot (NMD) leverer multidoseruller blant annet til kommunenes sykehjem og til hjemmesykepleien. Det var i går nyheten kom om at det var oppdaget flere alvorlige feil i pakkene som er levert. Madsen forteller at NMD gjør alt de kan for å bedre situasjonen. Forhåpentligvis vil dette være utbedret i løpet av noen uker.

NMD eier apotekkjeden Vitus, som etter en anbudsrunde er leverandør av multidoseruller til 72 kommuner. Kjeden tok over ansvaret for leveringene etter nyttår. NMD beklager hendelsen mandag.

– Vi erkjenner at leveransen de første to driftsmånedene ikke har vært på et tilfredsstillende nivå, sier strategidirektør Miriam Skåland i NMD til NRK.