Stort engasjement rundt feministpub 

Torsdag kveld ble det arrangert Feministpub på Det Grøne Treet i Volda.

Arrangørene Guro Kvist og Oda Næss Skoglund har også i år hatt gleden av å arrangere feministpub på Det Grøne Treet. Det var mange som møtte opp av både kvinner og menn, og stemningen var god.

- Det er ett mye større spenn i alderen i år. Vi prøver å få med oss flest studenter, men det er mange ansatte ved høgskulen som også tar en tur, og det er koselig, forteller Kvist.

Ida Johanne Aadland leder i Amnesty International Studentgruppe i Volda og Henriette Bertheussen Isachsen frivillig i Amnesty. FOTO: Stine Lund Trøan

- Vi ønsker at det skal være ett tilbud hvor den vanlige mann eller kvinne skal kunne være feminist uten det ekstreme rundt det, sier Kvist.

Programmet for i år ligner på det som var i fjor med unntak av historie om feminisme for å forstå historien bak kvinnekamp og likestillingskamp i dag. Den ble fortalt av Kari Hasle som er lektor ved Høgskulen i Volda ved avdelingen for samfunnsfag og historie.

Amnesty International hadde underskriftskampanje for lovendring av overgrep og at nei skal bety nei.

Markering

- Vi ønsket å ha en markering som var for de unge siden vi så at det ikke var noe slikt tilbud. Ett litt friskt syn på ting som vi savnet her i Volda så da måtte vi få det til, forteller Næss Skoglund.

Drømmen for Kvist og Næss Skoglund er at 8. mars skal være en hyggelig dag hvor folk kan samles.

Sende stafettpinnen videre

Både Kvist og Næss Skoglund er avgangselever og håper noen vil føre markeringen av dagen videre med ett tilbud for ikke bare studentene, men også andre som kan ønske å møte opp.

- Vi vil veldig gjerne at noen tar dette videre. Gjerne at de setter sitt preg på det og gjør de endringene de føler for, smiler Kvist.