Dimmen(SP) er klar: 
Vil ikke forhandle bort ordførerkjedet

Forhandlinger på Volda Rådhus

FORHANDLINGER: Sølvi Dimmen sitter fortsatt i forhandlinger om hvem som skal bli ordfører i Volda. (Foto: Håkon Kvam Lyngstad)

Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Sosialistist Venstreparti og Miljøpartiet de Grønne møttes onsdag ettermiddag på Volda Rådhus. Ordførerkandidat for Senterpartiet, Sølvi Dimmen, ville ikke avsløre for mye av hva som ble diskutert. 

– Vi har sittet å diskutert litt nå, også går vi hvert til vårt og diskuterer internt det som vi har snakket om felles. 

Sølvi Dimmen (SP) forteller at de diskuterer det videre samarbeidet og om de vil ha med flere partier på laget. 

God kjemi

Fra møterommet kunne latteren høres og det var tydelig at stemningen var god. Dimmen er hemmelighetsfull når det gjelder hva gruppa er uenig eller enig om på dette tidspunktet. 

– Om vi blir enig, det gjenstår å se, men vi har god kjemi i gruppa. Det er jo en grunn til at vi sitter og snakker. 

– Er det noen sjangs for at dere ikke blir enig og at dermed Høyre kommer på banen? 

– Ja, alt er mulig så lenge forhandlingene er åpne. 

Holder på ordførerposisjonen

Tirsdag var personstemmene ferdig talt opp. Dimmen forteller at resultatet gjorde det at de måtte tenke annerledes. Noe hun mener gjør forhandlingene mer spennende enn om de bare hadde hatt mandagens opptelling å forholde seg til.

– Senterpartiet er det største partiet. Vi ønsker selvsagt å ha ordfører og vil ikke forhandle vekk den posisjonen, sier Dimmen.

Om de andre partiene i gruppa er enige om hvem som skal ta på seg ordførerkjedet for de neste fire årene, sier hun de vil se på etter at de har snakket sammen videre. 

– Vi har ikke noe mer å si på dette tidspunktet, vi er i starten av forhandlingene, så får vi se hva vi ender opp med, avslutter Senterpartiets ordførerkanditat, Sølvi Dimmen.