Kan få parkeringsplasser på sin egen eiendom - Vil likevel ha turvei

Grunneieren vil ha turvei rundt Rotevatnet: – Det er viktig at folk kommer seg ut

VIL HA TURVEI: Grunneierne Per Egil Nymark Vassbotn og Aud Røsok Solheim er positive til å bygge turvei rundt Rotevatnet. 

Samboerparet Per Egil Nymark Vassbotn og Aud Røsok Solheim stiller seg positive til turvei rundt hele Rotevatnet. Det er få grunneiere med samme oppfatning som dem. 

VOLDA: Reguleringsplanene viser at en parkeringsplass skal lages på tomta til Vassbotn, dersom den nåværende planen om turvei blir gjennomført. Til tross for dette har paret lyst på en turvei som går rundt hele vatnet. De peker på folkehelsa som deres hovedmotivasjon for utbyggingen. 

PARKERING: Etter reguleringsplanene vil det komme parkeringsplass på eiendommen til Vassbotn. (Foto: Ruben Kjærbo Kristiansen)

– Å utnytte Rotevatnet, med en vei helt rundt vil være uvurdelig, sier Solheim. 

Hun mener en gjennomføring vil bli satt stor pris på av kommende generasjoner.

– Det er viktig at folk kommer seg ut, både de som kan springe og de som har mindre bevegelse, legger Vassbotn til. 

Selv om Vassbotn og Solheim ikke er på samme side som mange av de andre grunneierne, understreker Solheim at det ikke er noe vondt blod mellom dem og naboene.  

– Vi hilser på alle naboene, og føler ikke at det er problematisk at vi har forskjellige meninger. Det er lov å være uenige, forteller hun. 

Les også: Uenighet i befolkningen rundt Rotevatn-striden

Uenig

Grunneier på nordsida av vatnet Roy Inge Heltne er blant dem som ikke er enige med paret på sørsiden. 

MOT TURVEI: Grunneier Roy Inge Heltne er mot turveien rundt hele Rotevatnet. (foto: Ruben Kjærbo Kristiansen) 

– Turveg rundt Rotevatnet er jo generelt sett positivt. Men det prosjektet som kommunen nå har lagt fram, stiller jeg meg svært negativ til. Det er store naturinngrep og det kan vi ikke tillate at skal skje nede i en strandlinje.

Heltne påpeker at det er en vei som går rundt hele vatnet. Han forklarer at du kan gå Botnavegen og opp til hovedveien, og slik få en runde rundt vatnet. Dette er Solheim uenig i. 

– Botnavegen ble oppgradert i første rekke for oss som bor her. For å ha en skikkelig vei å kjøre, og et gangfelt for de som går. En kan ikke kalle det en turvei, det er det samme som å gå gatelangs nede i Volda sentrum, mener hun. 

Nærnett sin redaktør, Tormod Utne, har vært engasjert i saken på grunneiernes side. Hild Nordal har derfor redaktøransvar for denne artikkelen.

Hør radioreportasjen fra Radio Volda her. (Reporter: Henriette Bertheussen Isachsen)