Ruteknusing, slåsskamp og overfylt bil i Ørsta

Hendelsespreget natt i Ørsta: Stoppet åtte personer i én bil

Folkefest i Ørsta sentrum førte til en travel natt for politiet. De måtte hanskes med knusing av ei rute på en bensinstasjon, slåsskamp og trafikkale overtramp.

ØRSTA: En mann i 20-årene anmeldes etter at politiet natt til søndag stoppet åtte personer i en femseters bil. Det skjedde etter en svært travel natt i Ørsta sentrum.

– Uvanlig

– Det er heldigvis ikke så ofte man ser at folk fyller en bil med flere enn hva som er tillatt, så dette er litt spesielt, sier operasjonsleder Tove Anita Asp i Møre og Romsdal politidistrikt. For sikkerhetens del er det helt uforsvarlig, forklarer hun.

– Folk har generelt blitt flinke til å bruke bilbelte og ser konsekvensen av å ikke bruke det, mener Asp.

Bilen ble stoppet klokka 03.44 på natta. Overtrampet vil sannsynligvis føre til et forelegg for sjåføren.

Vold og hærverk

Tidligere på kvelden kom det også inn meldinger om vold og hærverk i Ørsta.

– Det ble meldt om ei knust rute på en bensinstasjon. Da politiet kom til stedet, var den som hadde knust ruta stukket av. Møtet med de som var igjen på stedet endte med at én ble anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann og én annen for å ha hindret politiets arbeid, opplyser operasjonsleder Asp.

I tillegg blir den tredje personen anmeldt for å ha knust ruta til å begynne med. Meldingen om hærverket kom inn klokka 22.02.

03.14 kom politiet over en slåsskamp på den samme bensinstasjonen.

– De involverte ble bortvist. Ingen kom til skade, og ingen ønsket å anmelde forholdet, forteller Asp.

Travel natt

Politiet håndterte også noen hendelser ved arrangementet Musikk i sentrum i Ørsta.

Klokka 01.00 ble en mann i 20-årene bortvist for å ha krangla med vaktene på arrangementet.

– Litt senere kom de over en person som sleit med pust og puls. De fikk ikke kontakt med mannen, og han ble sendt til legevakta, opplyser operasjonsleder Tove Anita Asp.

I tillegg ble en mann bortvist for ordensforstyrrelse, og en annen mann i slutten av tenårene ble anmeldt for drikking på offentlig sted. Det kan koste sistnevnte opp mot 4000 kroner.