Hødd-trener: - Vi er ikke i rute til sesongstart

Hødd har slitt i sesongoppkjøringen. Med 8-0 tap mot Molde i forrige treningskamp, hadde nok publikum ventet seg noe bedre enn et 4-0 tap hjemme mot Florø.

Florø ble i fjor høst klare for OBOS-ligaen, mens Hødd måtte ta andre veien ned til PostNord-Ligaen. En kamp som i utgangspunktet burde være jevn, men som til de grader ble punktert av et effektivt Florø-lag.

Sesongoppkjøringen deres har kanskje ikke vært slik som ønsket. I dag taper dere 4-0 mot Florø. Føler du at dere er i rute til sesongstart om en drøy måned?
- Definitivt ikke. Vi er langt bak skjema, sier Hødds trener Sindre Eid.  

Store defensive hull

Det tok kun fire minutter før resultattavla viste 0-1. Etter dette er Hødd med i kampen, og har en bedre periode. Noen halvsjanser som fort kunne blitt farlige, men som ikke ville seg. Da var det Florø som kunne ta kommando på Høddvoll de siste ti minuttene før pause. Tre mål på ti minutter, og lagene i garderoben på stillingen 0-4 i favør Florø. Det resultatet hold kampen ut, og Hødd-trener Sindre Eid måtte nok en gang se laget sitt tape i ”pre-season”.

- Jeg følte merkelig nok at det var en jevn første omgang, men så er Florø veldig effektive og ledet 4-0 til pause. Resultatet er fryktelig, men selve utførelsen var et steg opp fra forrige treningskamp, sier Eid.

Eid, som har over 350 kamper for Hødd, og som er inne i sin andre periode som hovedtrener i klubben trekker frem hva som gjør at de blåkledde taper nok en kamp.

- Vi er for dårlige én mot én defensivt, og vi er alt for feige i egen boks. Duellspillet er dårlig, og når vi først får ballen, så er vi ikke gode nok i valgene vi tar, så det blir en del balltap.

Mye skader og sykdom

Foruten dårlige prestasjoner i kamper, har også Hødd slitt en del med skader og sykdom i sesongoppkjøringen. Til denne kampen var Vegard Heltne, Sondre Beite, Preben Sætre og Magnus Myklebust ute. Et av lyspunktene var at Fredrik Skjølstad fikk sin første kamp fra start i 2017.

- Pre-season har vært mye preget av både skader og sykdom. Det har gjort at vi har måttet skifte mye i laget, og bare fra forrige kamp så har vi hele syv bytter i startoppstillingen, forteller han.

Eid trekker også frem at det har kommet noe positivt ut av den ellers kjedlige skadeproblematikken.

- Det har åpnet seg muligheter for å bruke mange av de unge spillerne vi har i klubben. Vi har fått brukt mange unge, og den erfaringen er gull verdt for de å ta med seg, sier han og skryter av prestasjonene de har vist på banen så langt.

- Klarer ikke å snu kampene

Da dommeren blåste av kampen, var det enkelt å se skuffelsen til Hødd-spillerne da de tuslet inn mot garderoben. Indreløper, Torbjørn Kallevåg var en av disse, og han var tydelig misfornøyd etter kampslutt.

- Florø scorer vel 4 på en 5-6 sjanser, mens vi ikke setter våre. Når vi kommer tilbake etter pause, er det allerede tapt, og da ble det en fryktelig tung kamp, sier han.

Han peker på det som har blitt ”akilleshælen” til Hødd den siste tiden.

- Når vi først kommer under, så klarer vi ikke å komme tilbake. Det har vært et stort problem for oss fra forrige sesong av, så det må vi klare å snu om vi skal klare målet vårt, som er å rykke opp igjen. Spiller vi slik som i dag, så klarer vi aldri det, forteller Kallevåg som kom til klubben fra Vard Haugesund for litt over to år siden.

Vard Haugesund er også klubben som venter Hødd i første serierunde 17. april. Før den tid er det fortsatt noen treningskamper igjen, og Kallevåg håper også at noen nye ansikter finner veien på treningsfeltet og kan ikle seg en Hødd-drakt til sesongstart.

- Jeg tror vi trenger noen forsterkninger i laget. Vi har faktisk ikke styrket oss siden nedrykket i fjor, men heller motsatt. Skal vi rykke opp, så er vi nødt til å ha forsterkninger. Utenom det, så er vi spillere som er her også ta tak, og gjøre en jobb også, for vi kan ikke bare sitte å vente på at noen skal komme å redde oss, avslutter han. 

 

KAMPFAKTA:

Hødd – Florø 0-4 (0-4)

Treningskamp

Høddvoll

Antall tilskuere: 160

Mål: 0-1  Endre Kupen (4.), 0-2 Erlend Hove (34.) 0-3 Badou (42.) 0-4 E.Kupen (45. str)

Hødd (4-3-3): Jan Lennart Urke – Daniel Eid, Steffen Moltu, Jesper Törnqvist, Martin Mork Breivik (Sveinung Tilseth fra 83.) – Torbjørn Kallevåg, Bendik Torset, Fredrik Sjølstad (Eirik Saunes fra 46.)– Bendik Rise (Håkon Brauåset fra 62.), Isak Haanes (Peter Hasund fra 76.), Didrik Sereba

Dommere: Richard Olsen (Åmdal  IL ), Jan Erik Bratteberg (Ørsta IL) og Abbas Tamini (Ørsta IL).