Bygdepride er godt i gang 

bilde av oslopride parade 2016

PARADE: Bildet er fra Oslo prideparade 2016, mange gleder seg til en parade også i Volda. Foto: Mirela Pereira Valenzuela

Det er ikke mye som mangler for Søre Sunnmøres første Pride. 

Bygdepride  avholdes 10-13. mai og forberedelsene er godt i gang. Det hele starter med  filmvisning i Sæbø og fortsetter med både parade og fest.  Leder for Ørsta/Volda Pride Anbjørn Steinholm Frislid er fornøyd med hvor langt de har kommet i forberedelsene.

-  Det går veldig bra, vi begynner å komme i mål. Vi har fått på plass et midlertidig program og en nettside som er ute nå. 

Med artikler i de skeive mediene blikk.no og gaysir.no har arrangementet fått mye oppmerksomhet  både på nasjonalt og lokalt nivå. Flere lokale økterer som  Høgskulen i Volda har vist sin støtte, og Kulturdepartemantet har også meldt om at kulturminister Trine Skei Grande vil delta på paraden den 11. mai. 

Det meste er på plass

Rekruteringen av frivilige er i gang, og de har fått god respons på folk som vil delta. Akkurat hva de ulike skal gjøre er fortsatt litt usikkert. "Fokuset har vært på å samle folk som  vil være med å bidra, så finner vi ut hva folk skal gjøre nærmere festivalen."

Med en hjemmeside ute og allerede åtte publiserte arrangementer er det ikke mye igjen. " Nå handler det om å få på plass de siste detaljene, artister og konserter, få det komplett. Selv om mye av det allerede er i boks." forteller Frislid. 

Pride i et kristent miljø

Om de har tatt det kristne miljøet i Sunnmøre til betraktning i planleggingen svarer Frislid at det ikke er tenkt mye på," Det skal være en feiring for de som tenker likt, vi vil vise at vi er langt flere som er positive enn det er av de som er konservative." 

Etter et homokritisk  leserinnlegg av Hans Reite i høst, kom mange prester i området ut og støttet opp under pridearrangementet. Kirken og det homofilemiljøets fremtid er noe Frislid ser positivt på.

- Det tror jeg bare blir enklere og enklere, det er ikke kirkens rolle å dømme folk.

Noe han mener  spesielt kom fram ved prestenes reaksjon på Reite sitt innlegg.