Ingen kommuner i Møre og Romsdal er listet opp som trafikksikre

Ingen kommuner i fylket på Trygg Trafikk- liste

Møre og Romsda: Ingen av kommunene i fylket ligger på Trygg Trafikk sin liste over trafikksikre kommuner. Her bilde fra Bratteberg skole i 2018. Foto: Henrik Hokaasen Røyne

På Trygg Trafikk sine hjemmesider kan publikum finne en liste over kommuner som er trafikksikre. Ikke en eneste kommune fra Møre og Romsdal stod på denne listen.

 – Vi skårer for dårlig, men det er utfordrende å bygge på Vestlandet, med tanke på toppografi og geografi, sier Edvin Løfoll som jobber med trafikksikkerhet i Volda kommune. 

Sykdom har hindret informasjon

I går ble Bamble kommune i Telemark Norges trafikksikre kommune nummer 100. Det er derimot ingen kommuner fra Møre og Romsdal som er representert på listen.

– Dette kan forklares med at vi har hatt sykdom hos oss, slik at ikke alle kriterier og krav har nådd Møre og Romsdal, forklarer Christoffer Steen i Trygg Trafikk til Nærnett.

Trygg Trafikk har på grunn av sykdom ikke hatt noen promotører i Møre og Romsdal. Edvin Løfoll som jobber i Volda kommune med trafikksikkerhet, eller Dag Jarle Aa som også jobber med trafikksikkerhet i Ørsta kommune, hadde ikke hørt om kriteriene fra Trygg Trafikk.

Utfordrende å bygge vei på Vestlandet

Edvin Løfoll ved trafikksikkerhet i Volda kommune, har ingen spesielle kommentarer til hvorfor Volda og Møre og Romsdal ikke er med på Trygg Trafikk sin liste over trafikksikre kommuner.

Løfoll kjenner ikke til en konkret politisk målsetning for å komme inn på Trygg Trafikk sin liste over trafikksikre kommuner.

 – Trafikksikkerhet blir prioritert høyt innen planarbeid og arbeid med veg i Volda kommune, understreker Løfoll.

Løfoll får støtte frå Ørsta kommunes Dag Jarle Aa om at det er utfordrende å bygge vei på Vestlandet. Fylkeskommunen har lite penger til å utbedre og forbedre de fylkeskommunale veiene.

– Ørsta kommune har lagt en trafikksikkerhetsplan, og kommunen har vært flinke til å søke om midler til trafikksikring. Trafikksikkerhet er viktig i Ørsta, påpeker Dag Jarle Aa.

Samferdselsavdelinga - Infrastrukturseksjonen

Henny Totlandsdal er rådgiver for samferdsel i Møre og Romsdal fylkeskommune. Hun skriver til Nærnett at de innrømmer at noen veier i Møre og Romsdal er dårlige.
 

– Vi er derimot ikke enig i påstanden om at veiene er under standard, sier Totlandsdal. Men sier at det er for lite økonomiske midler som blir bevilget til fylkesveiene.

Kommunikasjonsrådgiver Trygg Trafikk
Christopher Steen, kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk. Foto: Pressefoto Trygg Trafikk.

Christopher Steen i Trygg Trafikk sier til Nærnett at de skal jobbe med å promotere Trygg Trafikk sine kriterier og krav for å bli godkjent som trafikksikre kommuner. Også kommunene i Møre og Romsdal.

– Trygg Trafikk informerer, og politikerne gjennomfører, avslutter Steen.