Tror på ny suksess

Intervju med Voldatrener Lars Petter Rønnested

TRENERTEAM: Assistenttrener Vidar Egset (t.v.) og A-lagstrener Lars Petter Rønnestad (t.h.) FOTO: VTI Fotball

Voldas nye A-lagstrener håper å ta laget til nye høyder.

Lars Petter Rønnestad startet trenerkarrieren i Brann. Siden det har han vært med å få lokale lag som Hødd og Bergsøy opp gjennom det norske ligasystemet. Samtidig som han jobbet i Hødd, ledet han også Åram/Vankam. Etter suksessen hos Brann og øy-klubbene på Søre Sunnmøre, har han tatt turen inn på fastlandet for å ta over A-laget til Volda turn- og idrettslag. Han tror på mer suksess.

Volda-bakgrunn

Rønnestads foreldre var skilte, og faren bodde i Volda, så han tilbrakt en god del tid i bygda. Når han var hos faren i helger og ferier var han ofte på Volda-kamper og fikk tidlig et godt forhold til klubblegenden Vidar Egset, som nå er Rønnestads assistentrener. Han tok deler av lærerutdanningen sin på Høgskulen i Volda, og jobber i dag fulltid som lærer på Moltustranda. I tillegg jobber han som speider for flere engelske klubber, sammen med treneransvaret i Volda.

En stor overgang

Rønnestad kom tilbake til lærerjobben etter tolv år med fotball som fulltidsjobb.

– Etter den siste perioden i Hødd måtte jeg ut og jobbe som lærer igjen. Det er jo en stor overgang, men mye av pedagogikken man må ha som lærer hjelper også til i fotballen. Derfor er det ikke merkelig at mange lærere drivwer som fotballtrenere på forskjellige nivåer.

Selv fikk han sin start innen toppfotballen da han var lærerstudent i Bergen. Han var blant annet trener for aldersbestemte lag i Brann. Han legger til at det var først da han kom til Hødd at han startet med fotballjobb på fulltid.

Lars Petter Rønnestad og Vidar Egset står å diskuterer under treningsøkten
I Aksjon: Lars Petter Rønnestad (t.v.) og Vidar Egset (t.h.) planlegger og observer treningsøkten. Foto: Steffen Egge

Utenom Hødd og Brann har han hatt to perioder i Bergsøy, og en periode i Åram/Vankam. Han har også vært trener lokalt på hjemplassen Moltustranda og  flere andre lokallag i en periode.

– En høst trente jeg fire lag på samme tid. To a-lag og to aldersbestemte lag. Det var ganske hektisk.

Ess i ermet og Luton

Den nye Volda-treneren har lært mye av Lars Arne Nilsen, som han var sammen med i Hødd, og Mons Ivar Mjelde i Brann. Han tror det blir en god blanding av ham og Vidar i Volda. Lars tar med seg sine erfaringer og nytenkning, mens Vidar kjenner forholdene i klubben og kan føre tradisjonene videre. Målsettingen er å sette rammene for et lag som skal kunne ta seg til gamle høyder, slik som tidlig på 90-tallet. Da kjempet Volda i toppen av andredivisjon i Norge, med Vidar Egset som kaptein og assistenttrener.

På tampen lurer vi på hvor Rønnestads fotballhjerte hører hjemme. Det går tilbake til 1988: og det sto mellom Luton Town og Real Madrid. Lars forteller at han følte at han måtte gjøre et valg, og han baserte det hovedsakelig på hvem han trodde kom til å ha størst suksess i årene som kom. I etterpåklokskapens navn kan vi se at spådommen ikke stemte, men valget falt på Luton, og han har vært ihuga supporter siden. Han begrunner valget med at Luton gjorde det bra i ligaen og cuper og slo giganter som Arsenal og Liverpool. Han syntes det var kjempestas, så det føltes naturlig for ham å velge Luton.