Jazzklubben overlever på stadig smalere tilskudd

Jazzklubben i Volda og Ørsta håper flere vil være med å skape et bredt jazztilbud. Tirsdag kveld inviterte de til konsert med Rønnings Jazzmaskin.

– Jazz kan defineres veldig vidt, og i Jazzklubben i Volda og Ørsta prøver vi å fange denne bredden i konserttilbudet vårt, sier Arnfinn Kjelland som er kasserer i klubben.

Avhengig av støtte

Kjelland forteller at jazzklubben er et jevnt over populært tilbud, selv om det varierer litt hvor mye folk det er i publikum.

Styret i Jazzklubben håper på enda større jazzengasjement framover. F.v: Marianne Solheim, Torgeir Standal og Arnfinn Kjelland. Foto: Håkon Kvam Lyngstad

– Hvor mange og hvem som kommer varierer litt basert på hvilket lokale vi holder konserten i. Er vi på turisthotellet kommer det mange i 40-50-årsalderen, mens konserter på Rokken trekker flere unge studenter, sier kassereren. 

Selv om musikktilbudet er jevnt over populært, er Jazzklubben likevel avhengig av tilskudd for å gå rundt.

– Vi går kronisk med underskudd på hver eneste konsert, men takket være store tilskudd kan vi drive likevel, sier Kjelland.

Likevel er ikke tilskuddene like stødige som før, og har blitt kuttet fra 75.000 til 45.000 kroner, forteller kassereren i klubben.

Hør et utdrag fra Rønnings Jazzmaskins konsert:

Ønsker flere frivillige

Jazzklubben, som har vært kjent som en av Norges beste jazzklubber i en årrekke, sliter i dag med å få rekruttert nye medlemmer til styret. De ber derfor folk om å vurdere om de kunne tenkt seg å delta

– Det er flere arbeidsoppgaver en kan hjelpe til med. Man får mulighet være med å påvirke Jazzklubben på forskjellige måter. Enten kan man kontakte artister, hjelpe til med sosiale medier, eller hjelpe til med organisering. Alle rollene ville være ypperlig erfaring for studenter, for eksempel, sier Marianne Solheim i Jazzklubben.

Fornøyde artister

– Rønnings Jazzmaskin er et ensemble som spiller egenproduserte låter inspirert av Elvin Jones, forteller bandets altsaksofonist, Martin Myhre Olsen.

Bandet har vært på en toukers turné, hvor de har reist rundt i både Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal og Stockholm. Tirsdag var det Volda som sto på turnéplanen.

– Vanligvis turnerer vi i cirka en uke av gangen, så for oss har dette vært en litt lengre turne, sier Olsen.

Hør enda et utdrag fra konserten her:

Jazzmaskina var for øvrig godt fornøyde med oppmøtet på Rokken.

– Det er herlig å spille for så mye folk, for det har vi ikke gjort hver kveld på denne turnéen, sier bandleder Truls Rønning spøkefullt til publikum etter konserten.

Bandleder Truls Rønning så ut til å kose seg på scenen. Foto: Håkon Kvam Lyngstad

Også Jazzklubbstyret mente oppmøtet var godt:

– Vi er veldig fornøyde med at det kom så mange studenter hit i dag, sier Marianne Solheim.

 

Jazzklubben i Volda og Ørsta:

  • Stiftet i 1976
  • Arrangerer cirka 10-15 konserter og jazzkaféer i året.
  • Disponerer ulike scener for konserter, blant annet på Det Grøne Treet, Rokken, Volda Turisthotell og kinosalen