Håper å rekruttere arbeidskraft

FOTO: Johan Slåttavik

JOBBMESSE: Tirsdag 1. oktober arrangerer Nav Møre og Romsdal jobbmesse i Herøyhallen i Fosnavåg. (Foto: Arkiv)

Arbeidsledigheten er størst på Søre Sunnmøre. I dag arrangeres jobbmesse i håp om å få flere ut i arbeidslivet.

I en pressemelding fra Nav Møre og Romsdal kommer det frem at etterspørselen etter arbeidskraft har gått opp, og i den sammenheng arrangeres det jobbmesse i Herøyhallen i Fosnavåg. 

Over 40 bedrifter vil være til stede for å møte mennesker på leit etter arbeid. Nav melder at de er positiv til responsen fra næringslivet. 

Størst arbeidsledighet på Søre Sunnmøre

Arbeidsledigheten har blitt redusert med 17,1 prosent det siste året på Søre Sunnmøre, og er med dette den største nedgangen i hele fylket. Det viser tall fra Nav Møre og Romsdal. 

Til tross for nedgangen er arbeidsledigheten likevel høyest på Søre Sunnmøre, og blant de syv kommunene står det dårligst til i Hareid. Til sammen 88 personer står uten arbeid, noe som tilsvarer 3,4 prosent av arbeidsstokken. Dette er også kommunen med flest arbeidsledige i hele fylket. 

Nest størst arbeidsledighet finner vi i Herøy kommune. Her er arbeidsledigheten på 3,3 prosent. Det vil si at 152 mennesker er arbeidsledige. Likevel er det 23 færre arbeidsledige i år enn ved utgangen av september i fjor. 

I Ulstein er 118 mennesker uten arbeid, noe som gir en totalt på 2,6 prosent på arbeidsledighet i utgangen av september. 

I Ørsta var det 115 personer helt uten arbeid ved utgangen av september. Det tilsvarer 2,0 prosent av arbeidsstyrken.

I Volda var det ved utgangen av september 107 personer helt uten arbeid, noe som tilsvarer 2,3 prosent av arbeidsstyrken.

Sande holder seg nokså stabil med to færre ledige det siste året. totalt er 40 mennesker arbeidsledige her, som tilsvarer 3,1 prosent av arbeidsstyrken. 

Tallet på arbeidsledige i Vanylven har derimot gått opp det siste året. Totalt er 25 personer arbeidsledige, noe som er en økning på fem personer enn ved utgangen av september i fjor. Totalt tilsvarer dette 1,6 prosent av arbeidsstyrken.

Flere bedrifter søker arbeidsstyrke

I gjennomsnitt ligger arbeidsledigheten i Møre og Romsdal på 2,0 prosent, mens den på landsbasis er på 2,2 prosent.  

I pressemeldingen til Nav Møre og Romsdal oppfordrer de alle som trenger jobb til å ta turen til jobbmessen i Herøyhallen.

Det hele starter klokken tolv i dag, og bransjer fra både verft, maritim industri, rederi, bygg og anlegg, kommuner/stat og serviceyrker vil være representert og trenger flere ansatte. 

Jobbmessen er gratis for både utstillere og besøkende.