Håpefulle jobbsøkere samlet i Ulstein 

Jobbmesse i Ulstein Arena

Det var mange jobbsøkere som ønsket en sjanse til å få prøve seg på arbeidsmarkedet. Foto: Ole Christian Nymoen

Lokale bedrifter fra Sunnmøre fikk hundrevis av jobbsøknader under NAV sin jobbmesse i Ulstein Arena på torsdag.

Det er første gangen messen blir holdt i den nye hallen i Ulsteinvik, men det er tredje gang Nav Ørsta-Volda arrangerer en slik messe. Leder for Nav Ørsta-Volda, Eli Grøtta, var fornøyd med arrangementet.  

̶  Jeg har snakket med både arbeidsgivere og arbeidstakere, alle virker fornøyd med tilbudet de har fått her, forteller Grøtta. 

Foto: Ole Christian Nymoen

Bredt spekter

42 bedrifter deltok på arrangementet i Ulsteinvik. Det var et variert utvalg firmaer til stedet. Alt fra bemanningsselskaper til rederier som Frøygruppen. Grøtta innrømmer at det kan være forskjell på kvalifikasjonene hos de ansatte og bedriftenes krav. 

̶  Det er nok litt spredning der ja. Vi har av og til arbeidssøkere som ikke alltid har den formelle kompetansen arbeidssøkerne ser etter. Men vi har også folk som har høy utdannelse som også ønsker å bytte arbeidsplass, sier Grøtta. 

Rederi på leting

Rederibedriften Frøygruppen var en av bedriftene som hadde stilt opp en stand inne i hallen. De var representert av blant annet Driftskoordinator Sten Helge Nilsen. 

̶  Jeg er fornøyd med personene vi har møtt i dag. Vi har fått inn flere søknader som passer godt til de stillingene vi er ute etter, forteller Nilsen

Frøygruppen så etter flere stillinger knyttet til sjøfart. Fellesnevneren for alle stillingene var at de krevde spesielle kurs av søkeren, noe ikke alle på messen hadde.  Til tross for kravene var det ikke mangel på folk å ansette for Nilsen og co.

̶  Her har det vært folk som har alle de rette kvalifikasjonene. Hadde vi hatt stilling, så kunne vi ha hatt et jobbintervju med dem med en gang. De som ikke har direkte kompetanse er også interessante. Ettersom de har en allsidig bakgrunn, avsluttet Nilsen.