Høykultur nytes best på bakeriet

Tar jobblunsjen på Suppekonsert

Kammermusikkfestivalens har trukket flere internasjonale talenter til Volda. Møyfrid Lillenes og Sollaug Eigsund er så begeistret at de tar jobblunsjenhøykulturarrangementet "Suppekonsert" onsdag.

Nyter høykultur i jobblunsjen

Begeistret for arrangementet var Møyfrid Lillenes og Sollaug Eigsund som begge valgte å lagge jobblunsjen til konserten.

For venninnene er klassisk musikk godt, men bare i riktige mengder. Fra venstre: Møyfrid Lillenes, Sollaug Eigsund.

De to fant interessen for klassisk musikk under Kammermusikkfestivalen for tre år siden og setter nå stor pris på det årlige kulturarrangementet i bygda. 


– Gulrotsuppen er kjempegod, ler Lillenes, som er Volding. Eigsund er fra Hovdebygda men er svært fornøyd med å jobbe i Volda, da det gjør det enkelt å nyte suppe og høykultur i lunsjen.

Internasjonale musikere

– Det er fantastisk å komme til verdens vakreste plass og spille for interesserte mennesker, sier bratsjspiller Eriikka Nylund (40) fra Finland.

Hun spiller til vanlig i Sveriges Radiosymfoniorkester. På Suppekonserten på Geiranger bakeri i Volda, onsdag, spilte  Nylund sammen med tre andre kammermusikere for å gi noen utdrag av åpningskonserten som kom senere på dagen.

Eriikka Nylund på bratsj er glad for all den lokale interessen for festivalen. Foto: Morten Nordaas.

– Det er moro å spille fra ni på morgenen til ti på kvelden, men jeg skulle gjerne fått tid til å vandre litt også, innrømmer Nylund.

KORK-fiolinist Henrik Hannisdal sier spøkefullt at det er best om bilder blir tatt tett oppi ansiktet til festivalkollega Jonathan Aasgaard på cello. Kvartetten serverte ett Schubert- og ett Beethovenutdrag. Annar Follesø på fiolin er kvartettens siste stryker.


Kvartetten spiller ikke sammen til vanlig, men har ingen problemer med å harmonisere hverandre. Fra venstre: Henrik Hannisdal (fiolin), Annar Follesø (fiolin), Eriikka Nyund (bratsj) og Jonathan Aasgaard (cello).
Annar Follesø på fiolin spiller til vanlig i KORK. ​Foto: Morten Nordaas
Henrik Hannisdal på fiolin ble som 15-åring inspirert av Beethoven til å bli musiker. Foto: Morten Nordaas


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​– Dette utdraget hørte jeg først da jeg var 15 og bidro til at jeg hadde lyst bli musiker, innrømmer Hannisdal.

Se et minutt av Beethovens «Serioso» her:

Nyter høykultur i jobblunsjen

Begeistret for arrangementet var Møyfrid Lillenes og Sollaug Eigsund som begge valgte å lagge jobblunsjen til konserten.

De to fant interessen for klassisk musikk under Kammermusikkfestivalen for tre år siden og setter nå stor pris på det årlige kulturarrangementet i bygda. 
– Gulrotsuppen er kjempegod, ler Lillenes, som er Volding. Eigsund er fra Hovdebygda men er svært fornøyd med å jobbe i Volda, da det gjør det enkelt å nyte suppe og høykultur i lunsjen.

Innreisende fra verden over

Festivalansvarlig Åshild Widerøe kan fortelle at musikere har reist inn fra hele verden for å spille på festivalen. Blant annet fra New York, England og Finland.  Kammermusikkfestivalen har vært arrangert årlig siden 2010 og Widerøe håper festivalen og besøket av store profiler innenfor kammermusikken vil bidra til å styrke miljøet på Sunnmøre. 

– Det er masse tett samarbeid gjennom hele festivalen. Ungdommer, voksne, forskjellige nasjonaliteter, instrumenter og koravdeling, sier hun. De store profilene vil også holde mesterklasser ved Høgskulen, hvor studenter kan få lære og diskutere.

– På avslutningsfestivalen  i Volda kirke på lørdag vil det bli gitt et stipend på 25000 kroner til et ungt talent, legger Widerøe til.


Storfornøyd bakerisjef

Ansvarlig for suppen sjefen på Geiranger bakeri, Hilde Jeanett Ekremsæter. Det er første gang bakeriet gjester et arrangement på denne måten og hun stiller seg håpefull til spørsmålet om antatt oppmøte.

– Dette er absolutt noe vi vil prøve å få til igjen, svarer Ekremsæter når konserten er ferdig, vi har solgt masse.

Programmet for festivalen kan du finner her.