Vi har tro på å tredoble besøkstall om tre år

Kinobesøk

VOLDA FILMTEATER: Kinoen er gammel og slitt, besøkende gleder seg til det skal pusses opp.

Kinosjef Kardis Hasfjord er glad for at Volda filmteater har lojale besøkende, og sier at det skal bli ennå flere i fremtiden.

Stor nedgang hittil i år

Hittil i år har det vært nedgang på kinotall i forhold til i fjor, også i resten av landet. Kinosjef Kardis Hasfjord mener nedgangen på 25% er en konsekvens av at det er forskjell på når tid på året de beste filmene kommer på kino.

Til nå i år har Volda filmteater hatt ett snitt på 21 besøkende på hver forestilling, og 1673 totalt.

Forventer flere besøkende

Selv om tallene hittil i år er gått ned rundt om i hele landet, inkludert i Volda, er Hasfjord optimistisk foran de neste månedene med kino i Volda. Store filmer kommer på løpende bånd, og hun sier de har store forventninger om bedre besøkstall. Hasfjord nevner blant annet en film hun gleder seg mye til. They Shall Not Grow Old er en dokumentar om Første Verdenskrig, der de viser klipp som aldri før har blitt sett. Hun nevner at folk som oftest ikke drar på kino for å se dokumentar, men at denne dokumentaren har fattet bra med interesse hittil.

– Kinoen er gammel og slitt

FILMGLAD: Kirsti Langstøyl gleder seg til kinoen i Volda skal pusses opp.  Foto: Andreas Jakobsen

Kirsti (50) synes tilbudet i Volda er bra, men er ikke så ofte på kino. Hun sier hun liker engelske filmer, og synes det er bra at de tilbyr et variert kinoprogram i Volda. Men selv om tilbudet er godt, er hun klar på en ting.

– Kinoen er gammel og slitt.

Tror på tredobling av publikumstall innen 2022

Hasfjord er glad for at selv om det ikke er en beste kinoen, er det mange lojale besøkende, som gjerne vil at kinoen skal bestå. Kinosjefen har fremdeles tro på at Volda filmteater vil ha ny kino innen de fyller 100 år i 2022, og tror på å minst tredoble dagens besøkstall.