Volda ungdomsskule ute av Klassequizen – røk på siste spørsmål

Klassequizen Volda ungdomsskule

RØK UT: Johannes Lien Bischoff (16), Mats Adrian Ohma (15) og Felicia Lerkerød Flo (15) representerte Volda ungdomsskule i Klassequizen. Foto: Marius S. Tollaksen

Volda ungdomsskule kom til kort på spørsmål om værfenomenet orkan.

Onsdag 21. mars var det duket for fylkesfinale i Klassequizen for Møre og Romsdal.

Volda ungdomsskule var en av fire finalister i finalen for Møre og Romsdal, sammen med ungdomsskolene Ytre Herøy, Halsa og Helland. Der skulle de kjempe om en plass i landsfinalen i Klassequizen.

God start

Volda startet meget bra, og etter første kategori som handlet om klær, fikk Volda full pott med tre av tre riktige. Dermed tok de ledelsen med to poeng ned til andreplass.

I kategori to og tre, hvor spørsmålene omhandlet bokstaven «å»,  og ordet «che», klarte Volda kun å svare riktig på to av seks spørsmål. Det så skummelt ut for voldingene før siste kategori.

Veldig jevnt

Men voldingene slo tilbake. På spørsmål om hva man måler trykk med, og hvem som ikke var værmeteorolog av Bente Hval, Ragnhild Haga og Kristen Gislefoss, svarte de riktig.

Det sto likt mellom Ytre Herøy, Halsa og Volda før siste spørsmål, alle med syv poeng.

Det var på det siste spørsmålet det sa stopp. På spørsmål om hva værfenomenet orkan heter på engelsk, svarte voldingene «tornado». Resten av skolene svarte «hurricane», som var det riktig svaret.

Ytre Herøy og Halsa videre til landsfinalen i Klassequizen med åtte poeng, med Volda kun ett poeng bak.