Olav Nakken er optimistisk for Kleven sin fremtid

Kleven vil tilby hurtigruta eit tredje skip

Foto: Kleven

Etter snart to uker i sjefstolen ved Kleven Vert røper den nye direktøren at de jobber med å tilby et tredje skip til sin nye eier Hurtigruten. 

– Vi jobber med å gi et tilbud på en båt nummer tre. Det vil bli et attraktivt tilbud både på pris og kvalitet. Vi håper så klart at det ender med en ny kontrakt, seier Kleven-direktør Olav Nakken til NRK.

Den nye direktøren  ble hentet inn av Hurtigruten i starten av måneden. Verftet ble kjøpt opp i juni. Nakken sitt første mål er å se til at byggingen av de to nye hurtigrutskipene går som smurt. Den ferske direktøren tror MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen står klare sent i første kvartal neste år og sent på høsten neste år.

– Vi jobber med å gi et tilbud på en båt nummer tre. Det vil bli et attraktivt tilbud både på pris og kvalitet. Vi håper det ender med en ny kontrakt, seier Kleven-direktør Olav Nakken til NRK.

Nakken  har brukt den første tiden ved verftet til å bli kjent med de ansatte og den daglige driften.

– Vi har et godt anlegg med kompetente fagfolk, så lenge markedet ute er bra, vil  fremtidsutsiktene til verftet være gode, sier han til NRK. 

700 personer i arbeid

400 personer jobber med å bygge ferdig MS Roald Amundsen, imens 300 er i gang med å bygge MS Fridtjof Nansen. 11. juni kjøpte Hurtigruta opp verftet. I oktober avsatte styret daværende direktør Karsten Sævik. Styreleder Ørjan Svanevik begrunnet avsettelsen med at styret ville ha en direktør de kjente bedre.

 – Vi ønsker en tettere oppfølging av verftet, og derfor en administrerende direktør med en lengre relasjon til styret, uttalte styreleder Ørjan Svanevik i en pressemelding.

Lang fartstid i bransjen

Nakken er utdannet skipsingeniør fra NTNU og har over 25 års erfaring innen maritim sektor i inn- og utland, spesielt innen bygging av passasjer- og cruiseskip. Den nye Kleven-direktøren har tidligere jobbet med klassifisering av nybygde cruise- og passasjerskip i Det norske veritas og ledet driften av fire verft i Aker Yards.