Topp lokaloppgjør

lokaloppgjør Åmdal-Sæbø

I EKSTASE: Små oppgjør er også store. Her feirer Sæbø. Foto: Bendik Reed Årvik. 

Mye sto på spill da Åmdal tok imot Sæbø på Legene onsdag. Vinneren av kampen ville ta et langt steg mot opprykk. Men for noen var seier naborivalen det viktigste. 

Onsdag var det duket for et skikkelig lokaloppgjør da Åmdal tok imot naborival Sæbø i 6. divisjon. Det var også kampen om direkte opprykk, der Sæbø ledet med ett poeng på Åmdal før kampen.

Trener for Åmdal, André Dvergsdal, hadde følgende å si før kampen:

– Det er selvfølgelig spesielt morsomt med lokaloppgjør, særlig når begge lagene ligger helt i toppen. Vinneren av denne kampen rykker sannsynligvis opp.

– Jeg ser på det som ganske 50/50 hvem som stikker av med seieren i dag. Selv om Sæbø har hatt den beste høstsesongen.

Vant avdelingen ifjor

Sæbø hadde en meget solid fjorårssesong da de vant sin avdeling i 6. divisjon, men det ble likevel ikke opprykk på grunn av omlegging av divisjonssystemet. Forventningene før årets sesong var derfor ikke lave. Men Sæbø-trener Mats Riise mente likevel ikke de var favoritter mot Åmdal.

– Jeg tror kampen blir veldig spennende. Kampene mellom oss og Åmdal blir ofte jevne, og det kan være dagsform som avgjør. Det vil nok bølge litt frem og tilbake, sier Riise, og legger ikke skjul på at kampen betyr mye.

– Det er mye viktigere for oss å slå Åmdal enn å rykke opp, og slik tror jeg det er for dem også. Om jeg fikk valget mellom å rykke opp eller å slå Åmdal i dag ville jeg helt klart valgt å vinne i dag. 

RIVALER: Det ble tette dueller mellom naborivalene på Legene. Foto: Truls Fenre

Forventet kort

Dvergsdal tror det kan bli høy temperatur når lagene braker sammen på Legene.

– Det blir nok en del kort ja, sikkert noen røde også.

Da det begynte å nærme seg kampstart fylte vollen bak langsiden seg opp med spente tilskuere fra både Åmdal og Sæbø. Og det var Sæbø som gikk til pause med 1-0, en omgang som bar preg av høye skuldre og ga få sjanser. 

Les også: Publikumsrekord og spion på firhjuling. Vi tok tempen på publikum før, under og etter kampen. 

Andre omgang leverte både flere mål og høyere tenningsnivå. Det endte til slutt med 2-1-seier til Sæbø, i en kamp som kunne bikket begge veier. Det ga også en skuffet Dvergsdal uttrykk for etter kampen.

– Det var veldig bittert. Jeg mener vi totalt sett var det beste laget.

Han mente også at kampen hadde gått pent for seg.

– Det var overraskende lite temperatur mellom spillerne, synes jeg. Det gikk mest mot dommeren. Han hadde ikke en god dag på jobben.

POPULÆRT: Toppoppgjøret i 6. divisjon trakk til seg et stort publikum. Foto: Truls Fenre

Skrøt av fansen

Riise var en meget fornøyd mann etter seieren var sikret. 

– Dette er helt herlig. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er det kjekkeste som finnes, å slå Åmdal. Jeg har ikke mer, jeg er tom for ord. 

Oppmøtet var det heller ikke noe å si på. 

– Vi har hatt noen helgekamper mot Åmdal, både her og på Sæbø, der det har vært en del folk. Men jeg kan ikke huske sist det var like mange som i dag. Det er bare å skryte av fansen som tar seg tid til å gå på 6. divisjons-kamp på en onsdagskveld.