Følelsesladet innsamlingsløp for Barnekreftforeningen

Løp for meg

Små og store deltok på søndagens løp til inntekt for Barnekreftforeningen. Fv. Anny Ottestad, Astrid Hofset og Ragna Hofset. Foto: Silje Holtan Enghaug

På søndag var det «Løp for meg» over hele landet til inntekt for Barnekreftforeningen. I Volda var arrangementet på Volda Stadion litt ekstra spesielt.

– Vi løper i dag fordi en jente i nærmiljøet har kreft. Jeg og sønnen min var på dette arrangementet på Nordfjordeid i fjor, og når jeg så at vi kunne være arrangører, tenkte jeg at det er en kjempefin mulighet til å vise at man bryr seg og samle inn penger til et kjempeviktig formål, sier Hege Helland

Helland, som er leder i Folkestad IL synes det er viktig at bygda viser støtte til Astrid. Idrettslaget ville derfor være med på det nasjonale arrangementet med innsamling til Barnekreftforeningen.

Arrangøren syns det var rørende at så mange møtte opp.

– Det er rørende, folk har vært kjempepositive. Det er utelukkende gode tilbakemeldinger. Det er konfirmasjonshelg både i Volda og på Folkestad, så det hadde nok vært flere fra bygda hvis det ikke hadde vært det, men folk slår ring, og viser at de bryr seg.

Alle som løp fikk medalje da de kom i mål. Anders Rudolf Solheim og sønnen Eirik. Foto: Silje Holtan Enghaug

Helland forteller at både næringsliv og privatpersoner har bidratt mye.

– Vi har loddsalg med gevinster fra lokale aktører, og Eirik Sætre Hove "Eirik-yoyo" og Venche Leite har bidratt med underholdning. Det hadde ikke gått uten deres støtte.

Helland er usikker på akkurat hvor mye penger de har fått inn, men med rundt 60 påmeldte og en utsolgt loddbok ligger summen på rundt 25 000 kroner, før inntektene fra kiosken er talt opp. Det endelige svaret får de neste uke.

Takknemlig familie

Ti år gamle Astrid Hofset Kile, som det siste året selv har kjempet mot kreft er der med hele familien sin. De var veldig takknemlig for det store engasjementet. Familien har opplevd hvilken forskjell Barnekreftforeningen utgjør.

Artikkelen holder fram under bildet.

Familien Hofset Kile og arrangør Hege Helland er godt fornøyd med arrangementet. Foto: Silje Holtan Enghaug

– I Trondheim har foreningen en leilighet som vi kan låne gratis når familien har behov for å være i nærheten. De møter også opp og serverer pizza og deler ut små gaver til de som er syke. Det har vært veldig støttende og humørskapende for oss som har vært oppi noe vondt, sier Astrids pappa, Lars Kåre Kile. 

– I tillegg donerer de store summer til forskning, legger mor Idun Lee Hofset til. 

Det var tydelig at Astrids kamp har preget lokalmiljøet.
Hun fikk en videohilsen og en signert t-skjorte av Karsten Warholm, som var utenlands og ikke kunne komme. Han ønsket seg en hilsen tilbake, så Astrid skrev en hilsen på en t-skjorte til han.

Venche Leite sang et knippe sanger etter løpet, blant annet "Fight Song", som har betydd mye for familien det siste året. Da satt tårene løst.

Både Astrid og søsteren Ragna fikk signerte t-skjorter av Karsten Warholm. Foto: Silje Holtan Enghaug

– På vegne av Astrid og hele familien, ønsker vi å takke Folkestad IL som tok på seg å arrangere dette og til alle som har møtt opp. Det betyr veldig mye for oss, avslutter mor Hofset rørt.