Lyrikkvelder for diktinteresserte 

Lyrikkveld

Volda Folkebibliotek har begynt å arrangere lyrikkvelder for de som interesserer seg og er glad i å lese dikt.

Biblioteksjef for Volda Folkebibliotek, Tove Aurdal Hjellnes. Foto: Privat
Biblioteksjef for Volda Folkebibliotek, Tove Aurdal Hjellnes. Foto: Privat 

Den 28. februar arrangert Volda Folkebibliotek en lyrikkveld, for de som er glad i dikt. Terskelen for å delta er lav, men tanken er å løfte frem lyrikken, skriver Volda kommune på sine hjemmesider. 

Biblioteksjef for Volda Folkebibliotek, Tove Aurdal Hjellnes forteller at oppmøtet var bedre enn forventet. 

– Det kom 18 stykker, både eldre og studenter. Det var mange flere enn vi hadde trodd.

På arrangementet var det ikke bare folk som likte lyrikk og leste opp sine egne dikt, men også deltagere som hadde med dikt som andre har skrevet eller bare lyttet til det som ble lest opp. 

Hjellnes forteller at de tenker at det i utgangspunktet skal være en lesegruppe som fortsetter, men at de er åpne for at hvem som helst kan komme, og at man kan komme når det passer en selv. 

Michael William Karlsen deltok selv på arrangementet. Han kan fortelle at på tross av aldersforskjellen i gruppen så likte han det veldig godt. 

– Det var ingen som kjente hverandre, så i starten var det litt stille, men med engang vi begynte å snakke og lese dikt ble det mye bedre.

Bokåret 2019

I 2019 arrangeres Bokåret. Det er en nasjonal feiring av boken, lesing og leserne som holder på gjennom hele 2019, skriver Nasjonal Biblioteket på sine sider. 

I Møre og Romsdal har de en aksjon hvor de oppfordrer folk til å lese mer bøker, og det er ulike temaer for hver måned. Temaet for februar var dikt, mens temaet for mars går ut på å lese bøker som handler om havet. 

Student Michael William Karlsen deltok på bibliotekets arrangementet. Foto: privat
Student Michael William Karlsen deltok på arrangementet. Foto: privat 

Utløp for følelser  

Karlsen kommer til å fortsette å delta på arrangementet fremover, og oppfordrer andre til å bli med.

– Man kan få utløp for følelsene sine ved å gå på arrangementet, og for meg var dette en indre driv til å få med meg lyrikkvelden. Jeg kommer til å anbefale dette til vennene mine som liker å skrive, lese og lytte til dikt. 

Neste lyrikkveld holdes den 28. mars på Volda Folkebibliotek