Snøskredet i Sykkylven: Skredgruppen forsøker å hente ut den omkomne i dag

Mann omkom i snøskred

Skredfare: Politiet minner om at det er betydelig skredfare i distriktet lørdag formiddag. Foto: Nærnett/Privat

En mann fra Ørsta omkom lørdag i et snøskred i Sykkylven. Redningsmannskap vil forsøke å hente ut den omkomne i ettermiddag. 

En mann i femtiårene fra Ørsta omkom lørdag ettermiddag i et snøras i Sykkylven. Han skal ha vært i følge med en kvinne. Politiet fikk melding om raset kl. 16.18, men på grunn av dårlige værforhold fikk ikke redningsmannskapet fraktet den overlevende ned før i 19.00-tiden søndag, ifølge VG. 

Politiet i Møre og Romsdal melder på Twitter søndag formiddag om at redningshelikopteret skal frakte skredgruppen inn i rasområdet i Sykkylven. De dårlige værforholdene gjorde at helikopteret måtte snu søndag kveld. Mandag 13.00 vil redningsmannskap gjøre et forsøk på å hente ut mannen. Det skriver politiet på Twitter: 

Redningshelikopteret som søndag skulle hente ut den omkomne mannen fra rasområdet ved Brunstadhornet i Sykkylven, måtte returnere til Florø. Dette er på grunn av dårlige værforhold. Politiet og samvirkeaktørene har vurdert at det ikke er forsvarlig å sende opp skredgruppe i dag. Dette melder Politiet på Twitter. 

Politiet i Møre og Romsdal sier til Nærnett at været i området er så dårlig at de ikke ser det som forsvarlig å sende opp skredgruppa i dag. De forteller at det fortsatt er rasfare i området og at skredgruppa er nødt til å komme seg til rasstedet til fots for å hente ut den omkomne mannen. Det vil bli gjort et nytt forsøk i morgen formiddag. 

 

 

 

 

Lørdag 13.13: 

Lørdag ettermiddag sendte politiet ut en melding på Twitter om at det har blitt utløst et snøskredet i Grøtdalstindane, som ligger vest for Sæbø. Skredet er 150 meter langt, og 40 meter bredt.

Politiet informerer om at skredet skal være utløst av to personer, og at det var disse som meldte om skredet til politiet. Det er heller ingen grunn til å tro at det var andre i nærheten av skredet.

 

Lørdag 13.41:

Politiet melder på twitter om utløst snøskredd i Austefjord, nærmere bestemt Sandegga. Ingen er skadde, og politiet har heller ikke mistanke om at det er kan være andre rammede for øyeblikket. Skredet var ca 300 meter langt, og 40 meter bredt.

Lørdag 14.40:

Ved Skårasalen, Hjørundfjorden melder politiet om utløst snøskred. Det skal være et turfølge som har utløst det, men ingen er kommet til skade. Skredet var ca 300 meter langt og ca 100 meter bredt.

Lørdag 14.42:

Skred i Saudehornet ved Ørsta. Turfølge som utløste skredet. Ingen personer er skadd eller rammet av skredet melder politiet.

Skredfare på Sunnmøre

- Flere snøskred på Sunnmøre i helgen

- Redningshelikopter vil forsøke å hente ut den omkomne mannen i dag.

- Snøskredfaren hevet til 'betydelig' på Søre Sunnmøre (Varsom.no)