Marina Solutions har inngått kontrakt verdt 22 millioner kroner

Marina Solutions med millionkontrakt

FLYTEMOLO: Marina Solutions har levert tilsvarende molo i Bodø. FOTO: Pressefoto.

Ørsta-firmaet har inngått kontrakt med Øygarden kommune om konstruksjon av flytemolo med tilhørende kjeller og småbåthavn.

Avtalen er av betydelig størrelse for et firma som i 2017 hadde driftsinntekter på drøye åtti millioner kroner.

Flytemoloen består av tre flyteelementer som sammenkobles i lengderetning med solide virer og veier til sammen 2250 tonn. Tilgang til kjelleren skjer via trappehus i betong med vanntett skipsdør. Moloen er planlagt med integrert alarm, ventilasjon og elektropakke.

Fordelen med flytemolo er at det er en tung og dyptgående konstruksjon, noe som gir et lavt tyngdepunkt. Dette fører til lite bevegelse og god stabilitet uavhengig av lokale forhold.

Lokale ringvirkninger

Marina Solutions kontrakt får store ringvirkninger for lokale underleverandører. OSE AS, som har hovedkontor i Ørsta, er ansvarlige for prosjekteringen av kaikonstruksjonen og av molo som etableres gjennom sjøfylling.

– Det er gledelig at vi nå også får et «landemerke» lenger sør i landet, sier salgsansvarlig i Marina Solutions, Tov Lerheim.

Firmaet har tidligere levert tilsvarende konstruksjoner i Harstad, Bodø og Molde.

Arbeidet med de flytende betongkonstruksjonene starter fortløpende, mens Marina Solutions montører vil starte montering og forankring i løpet av høsten/vinteren 2019.