Martin Ove Roseth med flagget på brystet

Martin Ove Roseth

VOLDING: Martin Ove Roseth med sin tidligere sjef, Ole Gunnar Solskjær   FOTO: Molde FK

Den unge midtstopperen Martin Ove Roseth som er en del av Moldes A-stall ble mandag ettermidag tatt ut på U21 landslaget av trener Lars Gunnar Smerud. 

Norges Fotballforbund tok ut hele tre landslagstropper denne uken. Ved siden av det vanlige A-landslaget og U21 uttaket så ble det også tatt ut en tropp som skal representere U20. De skal spille verdensmesterskap til sommeren, så trener Pål Arne Johansen fikk førsteprioritet på valg av tropp, melder NFF på sin twitter-konto. 

Landslaget til tross nedrykk

Dette åpent landslagsdøren for den unge voldingen som er født i 1998. Forsvarsspilleren står med en neve obligatoriske kamper for Molde sitt A-lag og har fått en del tillit av Molde-trener Erling Moe i årets sesongoppkjøring. Fjordåret ble tilbrakt på lån hos trønderklubben Levanger i Obos-ligaen. Sesongen endte med nedrykk til postnord, men unguttens prestasjoner gikk ikke ubemerket av landslagstrener Lars Gunnar Smerud.

– Vi har en spesiell - og veldig gledelig -  situasjon i år med et U20-lag som skal til VM. Mange av spillerne som er med å kjemper om plass der er helt sikkert også aktuelle for oss når høstens EM-kvalik starter, sier Smerud til NFF sine hjemmesider. 

Tidligere står Roseth med flere aldersbestemte landskamper hos G-17 og G-18 men dette er første gangen han skal få prøve seg på det nest høyeste landslagsnivået. Volda TI - fotball gratulerer også ungutten på sin facebook-side og ønsker han lykke til i kampene mot Finland og Russland.