Slå fra deg med Muay Thai

Muay Thai Muy Bien

Kampsport har de senere årene vokst i mangfold og i deltakere på tvers av Norge. Men thaiboksing er nytt for de aller fleste. 

Hør Radio Voldas reportasje nederst i saken!

 «JAB CROSS, SLIP, HOOK DOUBLE ROUNDHOUSE!» 

Instruktørens stemme runger ut i gymsalen. Leggene smeller i bokseputene og overdøver den alvorstunge musikken. «Fokuser på teknikken!» Svetten drypper på det blanke parkettgulvet idet et nytt slag blir dukket unna. «30 sekunder igjen!» Boksehanskene suser gjennom luften. «OG FERDIG! FIND YOUR SPOT» roper instruktøren. «Fighterne» stiller seg opp på rader i tre og tre.

Fanget av sporten

Instruktør Raymond Corrado Knudsen. Foto: Tormod Brekke. 

Instruktør Raymond Corrado Knudsen setter seg i lotusstilling på gulvet i Volda Ungdomsskole sin gymsal og forteller hvordan han begynte med thai-boksing.

-Jeg har alltid vært fascinert av kampsporten, og begynte med Taekwondo i 10-årsalderen. Men det var under studieoppholdet mitt i New York jeg oppdaget thai-boksing, eller Muay Thai

Han forteller videre at det er flere kampsportklubber i Volda. Selv er han hovedtrener i Varg Kampsport og Fitness, som holder treninger både i Volda og i Ulsteinvik. 

Folk i alle aldre er med på treningen. Foto: Niklas Løkken. 

Verdigrunnlag

Ifølge Norges thaiboksingforund kan alt utenom hodet brukes til å angripe motstanderen i thai-boksing, men Corrado Knudsen forklarer at det er noen enkle verdier i Team Varg som veier tyngre enn spillets tekniske regler.  

Knallharde spark. Foto: Tormod Brekke. 

-Av fighterne våre forventer vi selvbeherskelse, selvdisiplin og selvtilliten til å være diplomatisk når man ikke har lyst til å være diplomatisk. De samme reglene gjelder alle. 

For i hallen finner vi gutter og jenter i alle aldere og med forskjellige etnisiteter.

-I kampsporten så samles folk på tvers av kjønn og landegrenser. De eldste her er i 50-årsalderen. De yngste har nettopp rundet tretten. Det kommer også folk fra asylmottaket som trener med oss. 

Boksingen er viktig i Muay Thai. Foto: Tormod Brekke.

Fremtiden

Askøyværingen er håpefull for klubbmedlemmenes fremtid.

-Vi utdanner våre egne thaiboksere som vi håper kan konkurrere mot de beste i fremtiden, og til helgen drar noen til Kristiansund for norgesmesterskapet i thaiboksing.

Men 32-åringen understreker at det ikke resultatene som er det viktigste under det kommende norgesmesterskapet.

-Vi håper på å sette Team Varg på kartet. Da vil det bli lettere å holde stevner med andre klubber her på Nord-Vestlandet, og dermed også å følge opp de som vil konkurrere på nasjonalt nivå på best mulig måte.  

Fighterne følger med når Corrado Knudsen kommer med sine instrukser. Foto: Tormod Brekke. 

Tålmodighet er nøkkelen

Treningen er over. De 21 fighterne rydder bort bokseputene og finner de faste plassene sine. Samtidig som de ruller av den røde støttebandasjen, lytter de tålmodig på Corrado Knudsen.

-Very good work today, guys.

Han legger så over til norsk.

Team Varg. Foto: Tormod Brekke. 

-Husk at teknikken er det viktigste. Dere har ikke dårlig tid. Når dere blir gode på det tekniske, vil styrken også komme.

Fighterne drar hjem. Men ikke instruktør Corrado Knudsen. Han har nemlig et parti til.

 

Hør Radio Voldas reportasje her: 

 Produsert av Jakob Wessel Hildrum