Kommentar:
Når gavene kommer blir damene glade

Når gavene kommer blir damene glad

En bukett med 70 roser á 25 kroner stykket. 1750 kroner må vel menn kunne punge ut på selveste 8. mars? Foto: Beth-Kajsa Elveos

Hva med å sette av en tusenlapp i måneden til 8. mars- gaven. 12.000 kroner er en helt OK sum...

Skal vi være helt ærlige her, så er det ikke mye som viser solidaritet med kvinners kamp opp gjennom årene, som en ring til 3.000 og et dusin røde roser. Nå sier jeg på ingen måte at jeg ha en gave. Men helt ærlig menn, kan dere støtte likestilling uten å punge ut store summer til damene i livet deres? Spesielt på en dag som denne. Konfekt til svigermor, hotelltur til mamma og diamantring til kona. Skulle bare mangle det.

Dere skal vite det mannfolk, at vi har full forståelse for at dette kan bli dyrt for lommeboka deres. Ikke det at jeg foreslår billigere alternativer på noen måte altså. Husarbeid og hjemmelagde middager er vel og bra det, men er det nok? Tvilsomt. Gå større, dyrere, så blir det bedre! Hvorfor stoppe på smykker, sjokolade og dyre turer egentlig? 8. mars i 2020 vil jeg ha et nytt hus med basseng.

Når vi prater om bankkontoen, har jeg et forslag. Hva med å sette av en tusenlapp i måneden til 8. mars- gaven. 12.000 kroner er en helt OK sum. Så kan dere samtidig sette av en tusenlapp til valentinesgaven og noen ekstra til julegaver. Og nå som vi er inne på ulike typer gaver synes jeg at vi burde få gaver for endt menstruasjon også. Og helst en sjokoladeplate for hver dag vi blør. Når jeg tenker meg om burde vi egentlig få en gave daglig hele året, bare for å eksistere. Ja, for du er vel ikke en kvinnehater?

Jeg har forstått at ikke alle er like gira på dette gavepresset. Det har jeg faktisk ingen forståelse for. Tenk på alle som virkelig engasjerer seg hele året for å fremme kvinnesaker. Det er klart at dette engasjementet kun er der for gavedrysset på kvinnedagen. Å bry seg om en sak for saken selv. Ingen gjør vel det? Så alle trollene på Jodel som ikke greier å sette pris på damer på riktig måte: Ta dere en bolle! Eller enda bedre, gi bollen til en dame som fortjener den. Helst en skikkelig dyr skillingsbolle fra Geiranger Bakeri.