Eirik fra Volda gleder seg til fortsettelsen i Norske Talenter

norsketalenter-eirik

(Foto: Michael Schult Ulriksen/TV 2)

Eirik Sætre Hove gikk fredag forrige uke videre i Norske Talenter. Til Nærnett forteller hovudpersonen at han gleder seg til fortsettelsen.

Med et stort smil, og mye sjarm inntok Eirik scenen i Norske Talenter. Selv avslørte han til TV2 backstage at han var nervøs, og grunnet skolearbeid ikke hadde fått øvd så mye på jojo som før. Tross dette var det lite å si på Eiriks audition. Der ble humor, dans og Jojo-triks presentert, og han fikk publikum og dommere til å juble.

– En mester. Helstøpt show, var Mia Gundersens tilbakemelding. Med en slik audition ble Eirik stemt videre av en enstemmig jury.

Eirik Sætre Hove, som til vanlig studerer ved Høgskulen i Volda, sier til Nærnett at han setter pris på den positive responsem på hobbyen sin.

Disney Channel var inspirasjon

Eirik forteller at han har vært interessert i jojo lenge. Det hele startet da han var 12 år gammel, og en episode av Zack and Cody på Disney Channel. I episoden spilte en jojo-kunstner en sentral rolle. Dette gav inspirasjon til unge Eirik, som i etterkant kjøpte sin første jojo  i Ålesund. Siden den gang har det blitt flere, og mer avanserte jojoer, og triksene like så. 

Blir fort mye øving. Eirik sier til Nernett.no at det fort blir en del tid som går med på dette hver dag. Alt fra 15 min. til 8 timer hver dag opplyser han om.

Foreløpig ikke stort miljø i Norge 

Eirik syntes jojo-kunstneren i Zack and Cody-episoden var flink. De fikk kontakt på nettet, og han har inspirert og hjulpet Eirik med sin jojo- karriere.

Eirik, som i tillegg til Norske Talenter har opptred i UKM 2012 og VM i jojo 2015, innrømmer at miljøet i Norge ikke er spesielt stort. Da han opptrådde i VM i Tokyo kom han med på Wild Card, grunnet at det i Norge ikke fantes en nasjonal konkurranse.

– Publikumsinteressen er ikke stor nok i Norge, sier han.

Eirik har i tillegg til Norske Talenter også opptrådd på liveshow med VG, Smartere enn en 5. klassing på TV2 og NRKs sommerbåt. Dette for å vise triks man kan gjøre med en jojo.

Større interesse for jojo i Japan

Eirik innrømmer at han skulle ønske at miljøet var større. Da ville man kunnet lære triks av hverandre.

– Det tar mye lengre tid å lære triks fra scratch selv. I Japan møtte jeg folk som hadde drevet med jojo kortere tid enn meg, mens som likevel kunne triks jeg ikke kunne, sier han til Nærnett.

Garanterer å gi enda mer

Eirik gleder seg til fortsettelsen i Norske talenter.

–  Om jeg lykkes, garanterer jeg å gi publikum enda mer. Jeg gir meg selv en stor utfordring fordi det er en del risiko i showene mine.