Nå kommer ungdomsklubben i Volda tilbake

Ny ungdomsklubb

Nye lokaler: Den nye ungdomsklubben skal være i Hamegata 20. Foto: Daniel Lundby Olsen

Etter nesten tre år uten lokaler, har endelig Volda kommune lykkes med å starte opp igjen ungdomsklubben. – Den vil være i gang i løpet av én til to måneder, sier Jørgen Amdam, ordfører i Volda.

Til Nærnett bekrefter ordføreren i Volda kommune at de endelig har lykkes med å finne egnede lokaler til ungdomsklubben. Etter at leieavtalen med Telehuset ble sagt opp i 2015, har det vært mye frem og tilbake. Noen lokaler har ungdommen sagt nei til, andre har kommunen avslått.

Nå har valget falt på Hamnegata 20. Kommunen har allerede leieavtale der, og har brukt lokalet til språkopplæring av innvandrere. Med et mindre behov der, så kommunen muligheten til å la ungdomsklubben ta over.

Mari Ims Lied, som er med i Volda ungdomsråd, er lettet over at det endelig blir ungdomsklubb i Volda igjen, samtidig som hun erkjenner at lokalet ikke er klart for bruk.

Glad: Mari Ims Lied fryder seg over at de har funnet nye lokaler. Foto: Fredrik Bakke

– Det stemmer at det nå endelig blir ungdomsklubb. Det er også mange ting som må fikses der, da det har blitt brukt som læringssenter for flyktninger inntil nylig, sier Lied.

Videre forteller hun hvorfor det er viktig for ungdommen å bestemme selv.

– Når vi først skal ha en ungdomsklubb så har vi lyst til at det skal bli vårt. For jeg som engasjerer meg mener jeg at det må bli en plass som vi kan gjøre til vårt eget, det skal se bra ut. Jeg tror vi skal få det til der (i Hamnegata 20, journ. anm.)

Hamnegata 20 er av politikerne tenkt som en midlertidig løsning. Det uttaler Lied også, men hun frykter en ny runddans gjennom Voldas gater for klubben.

– Leia der er bare på ett år, og da må vi mest sannsynlig finne noe nytt igjen. Det kan dermed skje at vi flytter rundt flere ganger før det nye kulturhuset er på plass, det er det vi frykter.