Nyoppstartet lokalt parti i Volda

Nytt parti i Volda

FORNØYD: Erlend Krumsvik er glad de har stiftet et nytt parti. FOTO: Stine Lund Trøan

Torsdag 21. Mars ble partiet De Kristne stiftet lokalt i Volda. Til høsten stiller de liste til kommende kommunestyrevalg. Erlend Krumsvik (styremedlem) sier det kun har vært positive reaksjoner til nå. 

Partiet De Kristne (PDK) består av Olav Thokle (styreleder), Rune Tøsse (nestleder) og Erlend Krumsvik (styremedlem). Sistnevnte kan fortelle at dette er et parti som vil ha et relativt stort fokus på næringsutvikling og nye arbeidsplasser i Volda. 

Krumsvik sier at initiativtakerne til dette partiet var han selv og Thokle. Videre forteller han at han tidligere satt i kommunestyret for KrF, men meldte seg ut over nyttår. Dette fordi han lenge hadde følt på at partiet bevegde seg inn i en sosialistisk retning, mens han selv er på den borgerlige siden. Da satt han igjen med PDK som det eneste alternativet for hans del, på grunn av den verdikonservative biten av politikken de har. 

– Vi kontaktet fylkeslederen i PDK i Møre og Romsdal og spurte om vi kunne sette i gang en prosess, noe han var veldig positiv til. Så i går etablerte vi et lokalt parti og stiller med liste til høsten, sier Krumsvik fornøyd. 
 

"Ansvar og omsorg for vår neste står sentralt, der vi lyfter fram eit samfunn som er fritt og trygt for alle", står det i pressemeldingen partiet gikk ut med i går. Krumsvik forteller at de med det mener at uavhengig av hvem du er eller hvor du er fra, skal du føle deg trygg. 

– Vi har en litt restriktiv innvandringspolitikk, men når folk først får opphold er vi veldig hjertelige og imøtekommende. Alle skal føle seg trygge, legger han til som et eksempel på hva de mener om det. 

Han avslutter med å si at de ikke har fått noen negative tilbakemeldinger enda på det nye lokale partiet, kun positive. 

 

Se også Nærsynets reportasje på saken ! 

Arild Iversen(KrF) legger også ved at han  ikke er enig i Krumsviks utalelser om at partiet har gått i en sosialistisk retning de siste årene. 

— KrF på najsonalt plan har akkurat gått inn i en ikke-sosialistisk regjering, vi samarbeider på ikke-sosialistisk side, og i lokalpolitikken har vi samarbeidet på ikke-sosialistisk side i mine 20 år, og gjør det fortsatt.