Ordførerkandidat Sølvi Dimmen (Sp): – Vi vil ha makta, ordføreren og styringa

Ordførerkandidat Sølvi Dimmen (Sp): – Vi vil ha makta, ordføreren og styringa

BRAKVALG: Senterpartiet sin ordførerkandidat, Sølvi Dimmen,  er i gang med forhandlingene om ordførerkjedet. (Foto: Niklas Løkken)

Etter ett døgn med forhandlinger er Volda Senterparti sin ordførerkandidat Sølvi Dimmen fortsatt tydelig: De vil ha ordføreren. 

VOLDA: – Som det største partiet i kommunestyret vil vi jobbe for å ha makta, ordføreren og den generelle styringa.

Dimmen forteller at hun har brukt dagen på å forhandle med de samme partiene som de samarbeidet med i forrige periode. 

– Vi sitter i en konstellasjon med Ap, SV, MDG og Venstre. Vi hadde en avtale om å prate med de etter valget, og det er det vi gjør vi nå. Og så avventer vi de endelige valgresultatene som kommer i natt.

Slik det foreløpig ser ut vil Dimmen sin konstellasjon få 18 av de 32 mandatene i Volda kommunestyre. Selv om SV skulle miste et av sine mandater til Volda Høgre, vil de fortsatt ha et flertall. 

Sølvi Dimmen forteller om sakene Volda Senterparti vil løfte frem i tiden som kommer.

– Våre to viktigste saker i tiden fremover vil være å bygge ny ungdomskole, og en ny svømmehall med 25 meters basseng.

Flere mulige samarbeidspartnere

Volda-lista er et av partiene som hadde sett seg ut en rolle i posisjon. Deres leder, Odd Arne Folkestad, sa i går kveld at de ville samarbeide med det partiet som hadde makten.  Dimmen sier at Sp fortsatt holder dørene åpne for partier utenfor sin egen konstellasjon. 

– Vi snakker med alle som er nødvendige å snakke med. 

Volda-lista hadde programfestet utbygging av bruer over Voldsfjorden og Dalsfjorden. Dimmen forteller at Sp vil støtte Volda-Lista i disse sakene.

– Brua over Voldsfjorden er en del av et riksvei-samband, og jeg forstår at folket i Folkestad vil ha en bru for å komme seg dit de vil. 

Dimmen nevner at de også vil løfte frem forslaget om en bru over Dalsfjorden som vil knytte Folkestad og Lauvstad sammen. 

Senterparti-kommunene

I Ørsta befestet Senterpartiet sin posisjon, og det ser ut til at Stein Aam blir sittende som ordfører i kommunen. Dimmen sier at dette vil åpne for et tettere samarbeid med nabokommunen. 

– Det er viktig at vi ikke kniver om enkelte småsaker, men at vi derimot samarbeider med Ørsta om de felles funksjonene vi har.

Avslutningsvis sier Dimmen at Senterpartiet ikke vil prioritere en kommunesammenslåing mellom Ørsta og Volda, men at de likevel er åpne for forslaget. 

–Den dagen det blir praktisk og folk ønsker en sammenslåing så er vi positive til det.