Bergsøy videre i cupen

Ørsta-Bergsøy

KVALIFISERING TIL NM: Ørsta mot Bergsøy søndag ettermiddag. Foto: Sunniva H Bøthun.

Ørsta nådde ikke helt opp på hjemmebane og må se seg slått av Bergsøy i første kvalifiseringsrunde til NM.

Opp mot 150 supportere fra Ørsta og Bergsøy tok turen til Aurstad Arena søndag ettermiddag. Hoveddommer var Even Myrheim, som hadde med seg Daniel Refsnes og Martin Javier Solheim som assistentdommere. Det skulle vise seg å bli en vanskelig og målrik kamp, og det ble til slutt for tøft for hjemmelaget.

Nimålsdrama

Bergsøys Franjo Tepurić, scoret det første målet etter bare sju minutter. Espen Langlo Driveklepp økte ledelsen for bortelaget 26 minutter inn i første omgang. Ørsta fikk flere sjanser, men greide ikke å sette ballen i mål. Bergsøy kom bedre i gang og brukte sjansene godt. Ørstas Knut Erik Myklebust reduserte til 2-1 i det 38. minutt, og Simen Tømmerbakk Flekke satte et nytt mål tre minutter senere. Lagene gikk til pause med stillingen 2-2.

Bergsøy sin nyeste signering, Magnus Myklebust, økte igjen til 3-2 rett etter pause, og satte ballen i nettet nok en gang et kvarter før slutt. Under ti minutter senere økte Jakob Nerland ledelsen for Bergsøy, og stillingen var 2-5 på Aurstad Arena. Ørstas Olai Vinjevoll svarte med å sette ballen i nettet i det 88. minutt. Rett før kampen ble avrundet var Bergsøys egen kaptein, Daniel Josøk Kvalsvik, uheldig og satte ballen i eget nett på overtid. Resultatet ble 5-4 til Bergsøy, som er videre til andre runde.

Les mer om Bergsøy sin nye hovudtrener og sesongoppkjøring her.
 

– Vi viste moral

Ørsta-spiller Knut-Magnus Brautaset. Foto: Lene Flataker.

Knut-Magnus Brautaset spiller høyreback i Ørsta sin drakt. Han var fornøyd med hvordan laget tok seg opp igjen etter de to første målene som kom mot.

– Bergsøy skårer på våre egne personlige feil, og skaper ikke mye selv gjennom hele kampen. Etter de to første målene i første omgang viste vi moral, og kjempet oss tilbake til 2-2 før pause. Da vi fikk mål imot etter pause, fortsatte vi å vise moral og gav aldri opp. Dessverre gikk det ikke vår vei idag, forteller Brautaset etter kampslutt.

 

 

– Det var en rar kamp

Bergsøy-trener Tommy Malins. Foto: Lene Flataker.

Bergsøy sin hovedtrener Tommy Malins er fornøyd med rutinen til laget sitt, som nå er videre til neste kvalifiseringsrunde i cupen.

– Det er tidlig i sesongen, og det var en rar kamp hvor begge lag gjorde feil. Jeg er veldig fornøyd med rutinen til Myklebust og flere som hjalp til å roe ned når Ørsta reduserte to ganger.