– Når snøen kommer, så synes ikke overgangsfeltene uansett

overgangsfelt

PUSSET OPP: Statens vegvesen er på saken. (Foto: Mathias Karlsen Bratli

Noen overgangsfelt i Volda har blitt pusset opp i det siste, andre har det ikke. Hvilke som blir pusset opp kommer helt an på om det er Vegvesenet eller kommunen som har ansvaret for veien.

Tidligere i år skrev Nærnett en sak om slitte fotgjengerfelt rundt om i Volda. Nærnett var i kontakt med Edvin Løfoll, som jobber med trafikksikkerhet i Volda kommune. Han kunne melde at fotgjengerfeltene normalt blir oppfrisket hver sommer. 

Etter noen runder i Volda kan vi derimot se at det bare var noen av fotgjengerfelt som var pusset opp, andre var det ikke. Løfoll forklarer at forskjellen ligger i hvorvidt det er Statens vegvesen eller kommunen som har ansvaret for fotgjengerfeltene. 

For eksempel er fotgjengerfeltet til Kiwi Myrane over Vikebygdveien oppfrisket, mens de i sentrum ikke er det. Det er fordi Statens vegvesen har ansvar for  rundkjøringen ved KIWI, da denne er en del av E39.

Prioriterer godt lys

SIKKERHET FØRST: Edvin Løfoll vil ha overgangsfeltene pusset opp, men sier at mye kommer ned til ressurser. (Foto: arkiv)

Løfoll svarer følgende på hvorfor fotgjengerfeltene kommunen har ansvar for ikke er oppfrisket:

– Vi ser at dagens ressurser rett og slett ikke strekker til. I tillegg er det nå for sent til å gjøre noe. Om en måned kan det plutselig være snø på veien. Sånt vet vi ikke. 

– Når skal det igjen vurderes videre?

– Nei, det blir nok ikke før på nyåret en gang. Mars/april, tenker jeg, legger han til.

Løfoll sier også at de ikke prioriterer å fikse overgangsfeltene. 

– Når snøen kommer, så synes ikke overgangsfeltene uansett. Det viktigste er at det er godt belyst der det er mest normalt at folk krysser veien. Godt lys er viktigst.