Trolig funnet smittekilden til Salmonella-utbrudd

Trolig funnet smittekilden til Salmonella-utbrudd

Torsdag skrev Nærnett at flere personer var smittet av en sjelden type Salmonella, og at én av dem var fra Møre og Romsdal. 

Besøkt samme restaurant 

Nå opplyser Mattilsynet at de trolig har funnet smittekilden: «Årsaken til at flere personer over hele landet har blitt syke av en sjelden salmonellatype, er med stor sannsynlighet at de har besøkt restauranten Joe & The Juice på Oslo Lufthavn Gardermoen». 

– Pasientene er bosatt over hele landet, og vi vet at i alle fall syv av åtte som har blitt syke har vært på Oslo Lufthavn og handlet produkter hos Joe & The Juice. Vi har derfor en sterk mistanke at dette var årsaken, uten at vi noen gang kan si dette helt sikkert, sier Cathrine Svindland i Mattilsynet til NTB. 

– Årsaken til at kundene ble syke er heller ikke nødvendigvis en svikt i rutinene hos restauranten, men at restauranten kan ha brukt råvarer som allerede var smittet med salmonella. Det har vi eksempler på at har skjedd tidligere, fortsetter hun. 

Har sendt prøver til analyse 

Før helgen tok Mattilsynet prøver ved restauranten på Oslo Lufthavn, og har sendt disse videre til Veterinærinstituttet for analyse. 

– Det er ikke meldt om nye sykdomstilfeller de siste ukene, og vi tror derfor at det ikke er fare for at flere kan bli smittet. Virksomheten har gjort flere tiltak, som å vaske lokalene, og samarbeider med Mattilsynet, sier Svindland.