Første steg på vei til proffdrømmen

I kampens hete

FOTBALL: Håpefulle talenter ønsker å ta det neste steget.  FOTO: Henrik Høgmo Johansen

I helgen brakte det løs med den årlige satellitt-turneringen i regi av Sunnmøre Fotballkrets. De forskjellige satellittgruppene stilte med omlag 300 gutter og jenter, som har en drøm om å bli den neste Martin Ødegaard, eller Ada Hegerberg.
 

På Høddvoll var det stort oppmøte av både spillere og foreldre. De talentfulle spillerne drømmer alle om å slå igjennom på fotballbanen. Det første steget på veien var å bli valgt ut i satellittgruppene, steg nummer to blir å komme seg inn på bylaget. Denne store spillergruppen på totalt 300 skulle kokes ned til 20 gutter, og 20 jenter, som skal få prøve seg på et enda gjevere nivå. 

– Satellitt-turneringen er et samarbeid mellom Hødd IL og Sunnmøres Fotballkrets, som har pågått siden bylagets inntog kom for seks/sju år siden, sier daglig leder i Hødd, Per Arve Moldskred.

PA Moldskred
Daglig leder i Hødd: Per Arve Moldskred   FOTO: Hødd IL

Videre forteller Moldskred at denne turneringen fungerer som spillernes siste økt i lag med satellittgruppene. Igjennom høsten og vinteren har det vært flere samlinger, men først nå skulle de få vise seg frem i kampsituasjon. Med flere representanter fra kretsen på både banen og tribunen, er dette virkelig en sjanse for spillerne å vise seg frem.

Åpen dag på Høddvoll

Hødd IL fungerer som tekniske arrangør, men det er Sunnmøres Fotballkrets som står bak det meste av det sportslige. Hødd stiller med stadion til disposisjon, en del utstyr, noen trenere og åpen kiosk. Det møtte opp ett par hundre mennesker, hvor de aller fleste var der for å heie frem sine håpefulle.

Selv i kampens hete hvor det sportslige står i fokus, og utvikling er et hett tema, så har denne satellitt-turneringen blitt en sosial sammenkomst. Hvem som helst kan komme og kjøpe seg en svele i kiosken, samt se kvalitetsfotball.