Store endringer gjør sesongoppkjøringen krevende

Sesongoppkjøring Hødd

Sesongoppkjøringa til Hødd har vært preget av mye utskiftninger. Endringer på trenersiden og underskudd har gjort årets sesongoppkjøring krevende

– Da vi startet opp i 2019 hadde vi få spillere på kontrakt. I januar og februar var det også for mye snø og kulde, som hindret oss i å trene på stor bane, sier daglig leder i Hødd, Per Arve Moldskred.

Økonomisk omstilling

Fotballklubben Hødd har slitt økonomisk etter nedrykket i 2016. Oppholdet i 2. divisjon har gjort at klubben har mistet 6 millioner kroner i inntekter de siste tre årene. Så langt har ikke 2019 vært noe bedre. Intern uro og utskiftninger på trenersiden har preget oppkjøringen til årets sesong. Likevel er daglig leder, Per Arve Moldskred, forsiktig optimist.

– Vi ønsker selvsagt å rykke opp, men det er litt for tidlig å si hvor realistisk det er.

Varierende resultater

31. januar i år ga Sindre Eid seg som hovedtrener i Hødd. Midlertidig overtok Sander Håskjold Nyland ansvaret, som har gitt variende resultater. Hødd slo Herd 2-4 i Eid sin siste kamp, før de både tapte og slo Spjelkavik under Nyland. I mellom kampene mot Spjelkavik slo Hødd 3. divisjonslaget Molde 2, før de spilte 0-0 mot eliteserielaget Kristiansund. Prestasjonen mot Kristiansund var Nyland godt fornøyd med.

– Ut i fra motstanderen som vi møtte, så var dette årets beste prestasjon. Fram til det var spilt 55–60 minutter, møtte vi stort sett kun spillere som er i A-stallen til Kristiansund. Det står vi godt imot, som er fint å se, sa Hødd-trener Sander Håskjold Nyland til Sunnmørsposten etter kampen.

Den siste uka har Hødd vært på treningsleir i Tyrka, hvor Moldskred sier de har fått trent godt på gode trenningsforhold. I middelhavslandet fikk laget fra Ulsteinvik fått prøve seg mot det russiske 3.divisjonslaget FC Urozhay.

Etter en jevn batalje trakk russerne det lengste strådet, og vant kampen 1-0. Med en god uke i Tyrkia og bedring i forholdene på Høddvoll, ser Per Arve Moldskred lyst på fortsettelsen.

– Jeg føler pila peker oppover. Vi har et mål om å komme til toppfotballen, men for øyeblikket må vi ha litt is magen. Det er et ungt mannskap som vil trenge tid.

Interne problemer

I tillegg til mangel på spillere og dårlige treningsforhold har det vært intern uro i adiministrasjonen. I januar ble det klart at daværende daglig leder Oddmund Otterlei trakk seg fra posten sin, selv om han hadde kontrakt ut april. Otterlei hadde sittet som daglig leder siden 2017.

12. februar gikk Otterlei ut i Sunnmørsposten og tok bladet fra munnen, og fortalte om det han følte som et svik.

Han sier at styreleder Ivar Morten Normark kalte han en «jævla helvetes paranoid drittunge» under et styremøte, og at dette var grunnen til at han valgte å trekke seg. 

Det er derfor knytett stor spennning til årsmøtet på Høddvollhuset kl 18.00 i kveld. Det er forventet at Normark vil få en motkandidat som styreleder.

Nernett vil være til stede for å dekke møtet.

Ferdigspilt

25.01.19 Herd-Hødd 2-4

01.02.19 Hødd-Spjelkavik 2-3

09.02.19 Molde 2-Hødd 1-3

16.02.19 Hødd-Spjelkavik 3-1

24.01.19 Kristiansund-Hødd 0-0

03.03.19 FC Urozhay-Hødd 1-0

Kommende

09.03.19 Hødd-Brattvåg

17.03.19 Aalesund-Hødd

23.03.19 Hødd-Stjørdalsblink

06.04.19 Hødd-Florø