Sesongåpner mot Larvik

sesongstart håndball

SKADET: Marte Nordnes ble toppscorer forrige sesong, nå mister hun hele sesongen. Foto: Idar Arne Kristiansen

Forrige sesong endte med enn sterk fjerdeplass, nå møter Volda tidligere håndballstormakt Larvik til sesongens første kamp søndag 8. september.

Comeback-sesongen i 1. divisjon endte med fjerdeplass. Bare målforskjellen skilte Volda fra Follo som tok tredjeplassen, som ga kvalifiseringsplass til eliteserien.

– Forrige sesong gikk over forventning, så det er vanskelig å si hva som blir målsetningen for kommende sesong, sier trener Halldór Stefán Haraldsson

Volda har mista høyrebacken Thea Imani Sturludottir til eliteserieklubben Oppsal. I tillegg mister fjorårets toppscorer Marte Nordnes hele sesongen med en korsbåndskade. 

 – Thea fikk en mulighet til å dra til en klubb på øverste nivå i Norge, da ønsker ikke vi stå i vegen for det. At Marte Nordnes røk korsbåndet var veldig synd for oss, hun er veldig viktig i angrepspillet vårt og ble toppscorer for oss forrige sesong, sier Haraldsson.

Nye spillere inn

Volda har forsterket med fire nye spillere til denne sesongen. Inn har midtbacken Sara Dögg Hjaltadóttir, høyreback Ingeborg Furunes og målvaktene Haya Elhanafi og Hedda Iversen Hagen kommet.

Møter tidligere storlaget Larvik

Søndag 8. september spiller Volda sesongens første seriekamp mot Larvik. Larvik har vært en stormakt i norsk kvinnehåndball og vant blant annet 13 ligagull på rad fra 2004 til 2017. I samme periode vant de også ett Champions League-gull og NM-gull 12 ganger.

–  Vi spilte treningskamp mot Larvik for noen uker siden, det var en jevn kamp, men vi vant med 2-3 mål. Dette blir nok også en tøff match, vi må være fokuserte hvis vi skal vinne, avslutter Haraldsson.