Skal kurere forkjølelse med sjøpølse

Kraftige nysekuler er ikke uvant kost har man influensa.

NESESPRAY: Produktet skal knekke forkjølelse, og testes nå på kabinansatte i SAS. Illustrasjonsfoto

Voldingen Jan Remmereit skal kurere forkjølelse med virkestoff fra sjøpølse. Det siktes mot børsnotering og et stort verdensmarked. 

I mange år har Volda-gründeren jaktet på virkestoffer i sjøen. Nå kommer han ut med et nesespray-produkt som skal kurere forkjølelse. Det sentrale virkestoffet i produktet er sialinsyre naturlig framstilt fra sjøpølse i havet utenfor Island. 

– Jeg tror produktet kan slå gjennom fordi det gir veldig god beskyttelse, forutsatt at det brukes jevnt. Selv om også forkjølelsen har brutt ut, gjør produktet det mulig å holde nesegangen åpen og fungere greit, sier Remmereit i en artikkel i Dagens Næringsliv lørdag. 

I flere år har Remmereit drevet egentesting av nesesprayen. Nå testes den av kabinpersonalet i SAS. 

– Det finnes knapt noen yrkesgruppe som er så utsatt for tørre slimhinner og virus. Det er ikke anbefalt å benytte andre typer nesespray over tid, mens dette produktet kan smøre uten å skade, sier Frode Fagermo til DN. Han er hentet inn som sjef i selskapet Viiral, som står bak det nye produktet. 

Det hentes nå inn 18 millioner i frisk kapital. Remmereit sitter med 80 prosent av aksjene før emisjonen. Planen er børsnotering innen to år, og i desember kan nesesprayen ut i apoteker i Norge.