Viktige siste kamper

Skjebnekamper i vente

FORNØYD: Kaptein Kine Kvalsund er fornøyd med årets sesong.  Foto: Andreas Jakobsen

Etter en sesong som har gått over all forventning, gjør damelaget til Volda Handball seg nå klar for to avgjørende kamper.

SKJEBNEKAMPER: Volda står nå ovenfor to viktige kamper i årets sesong. Her fra en kamp mo Aker for noen uker siden.   Foto: Andreas Jakobsen

Volda Handball hadde som mål før sesongen til å bli det første laget i Voldas historie til å holde plassen i 1. divisjon. Første halvdel av sesongen gikk overraskende bra. Så bra at klubben valgte å heve målsettingen i jula å gå for kvalifiseringsplass. Trener Halldór Stefán Haraldsson forteller at den endrede målsettingen ikke har hatt positiv effekt på resultatene.

   – Det gikk over all forventning før jul, og det kan hende at den endrede målsettingen til jul har hatt påvirkning på laget. Dette er lærdom, sier Haraldsson.

   – Vi har ikke fått de resultatene vi ønsket etter jul. Hvis man ser på det store bildet har sesongen imidlertid gått veldig bra, sier Haraldsson.

En god opplevelse

Kaptein på laget, Kine Kvalsund, sier at de gjennom sesongen har levert gode resultater.

   – I starten av sesongen var det behagelig å komme til hver kamp uten noe å tape. Etter jul, da vi endret målsetting, ble det litt stor overgang fra null press til press som har påvirket laget, sier Kvalsund.

  Etter en historisk god sesong, og med to viktige kamper igjen, er det fortsatt en liten sjanse for at laget når målet om kvalikplass. Skulle det ikke bli kvalifisering, er Kvalsund klar på hva hun synes om sesongen.

   – Sesongen startet litt trått for meg, men nå etter jul har det løsnet litt. Alt i alt har sesongen vært en god opplevelse, sier hun. Laget tok 17 poeng før jul, og hittil i 2019 har laget tatt 12 poeng. Med to kamper igjen, kan Volda  maks få 16 poeng i vårsesongen.

Volda-Gneist
BLANDEDE FØLELSER: Trener Halldór Stefán Haraldsson har blandede følelser om årets sesong.  Foto: Andreas Jakobsen

En skuffende hjemmekamp

  Trener Haraldsson påpeker at det ikke er poengfangsten i seg selv laget er skuffet over, men hjemmekampen mot Gneist, da Volda måtte se seg slått 26–31. Ifølge Haraldsson er det den eneste kampen de tapte men burde ha vunnet denne sesongen. Om laget ikke rykker opp denne sesongen, er Haraldsson klar på at målsettingen for neste sesong blir opprykk.

Om spillergruppen neste sesong

   – Vi har konkrete navn på blokka vi vil hente. En stor del av spillergruppa har gitt positive signaler til at de vil fortsette, sier Haraldsson.

Det er vanlig at spillere forsvinner etter endt sesong, enten til høyere divisjoner eller til divisjonskollegaer. Treneren har uansett troen på at de vil ha et slagkraftig lag også neste sesong.

Kampene som kommer

De to lagene som nå kjemper for kvalifiseringsplass i 1. divisjon er Volda og Follo. Det gjenstår to kamper. Follo skal møte femteplass Fjellhammer og tiendeplass Gneist, som overrasket stort i Voldahallen.

   Follos motstander Gneist, har ligaens toppscorer, Emma Johannesen Haugstvedt, på laget. Hun har scoret 157 mål på 20 kamper. Volda møter Stabæk og Charlottenlund. Dette er kamper Volda må vinne for at det fortsatt skal være håp for kvalifiseringsplass og ett eventuelt opprykk.

Slik når Volda kvalifisering

– Follo skal møte Fjellhammer og Gneist, Follo må tape begge kampene, eller avgi tre poeng.

– Volda skal møte Stabæk og Charlottenlund, Volda må vinne begge kampene.

– Om Follo skulle avgi ett poeng og lagene havner likt, tar Follo tredjeplassen foran Volda basert på innbyrdes oppgjør. Follo vant nemlig mot Volda, og havner da foran på tabellen. basert på dette.