Skred i Ørsta - fire personer involvert

Skred

Personutløst skred fra Saudehornet i Ørsta. Foto: Sindre Reinholt

Det har vært et personutløst skred ved Saudehornet i Ørsta. Alle involverte er uskadet.

Politiet i Møre og Romsdal fikk inn melding om skred på Saudehornet i Ørsta.  Redningsetater og helikopter var på vei, meldte politiet kl 13.47.

Operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt forteller til Nærnett at fire personer skal være involvert. En skal være tatt, men alle skal være ute av skredet.

Innsatsleder Bård Rasmussen Mork. Foto: Viktoria Hellem-Hansen

– Hittil vet vi lite om skadeomfanget, sa operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt på telefon litt over klokka 14.

Alle fire personene er gjort rede for og alt skal være greit,  melder Siv Namork fra Hovedredningssentralen i Sør-Norge kl 14.10.

Innsatsleder i Politiet, Bård Rasmussen Mork, sier i et intervju at det var én person som ble tatt med skredet. Han hadde heldigvis skredsekk som gjorde at han holdt seg over raset. Alle involverte er uskadet.

Personen som utløste skredet forteller at han ikke klarte å komme seg ut når det først var utløst, så han ble med skredet ned. Han forteller også at han dro i snoren til skredsekken tidlig, noe som trolig kan ha reddet livet hans.

Jarle Steinar Bjørndal fra Røde Kors var raskt på stedet. Foto: Viktoria Hellem-Hansen

Jarle Steinar Bjørndal, medlem i Røde Kors, var selv raskt på stedet.

– Jeg var der i løpet av ti minutter, men fikk beskjed i det jeg kom frem at situasjonen var avklart. Det er det beste, for da er ingen tatt av skredet.

Varsom.no advarer om betydelig snøskredfare på Sunnmøre. Skredfaren er rangert som 3 av 5.