Kvalsund lekte seg mot et slitent hjemmelag i andre omgang

Skrim-Volda, håndball

KLATRER: Med en kamp mer spilt, klatrer Volda forbi Flint Tønsberg, og leder med det serien i 1. divisjon. Her i oppvarming mot Tertnes i NM-cupen. (Foto: Stine S. Ødegård)

Kine Kvalsund og resten av Volda-damene tar med seg to poeng, etter en trøblete start mot bunnlaget Skrim.

Det ble en slitekamp, da Volda-damene besøkte bunnlaget Skrim hjemme i Kongsberghallen.

Ruskete første omgang

Etter en jevn første omgang, kom Skrim best i gang. Hjemmelaget ledet med tre mål etter ti minutter spilt. Volda-damene slet med å få det til, og jaget hjemmelaget store deler av første omgangen. Siste del av omgangen gjorde Volda-målvakt Hilde Søyseth en god figur bakerst. Etter 25 minutter spilt, sendte Søyseth bortelaget opp i føringen for en kort tid. Lagene gikk til pause med stillingen 13-13 på tavla.

SCORINGSLISTA: Målvakt Hilde Søyseth kunne notere seg ett mål på scoringslista, etter bortkampen mot Skrim. Her i mål mot Tertnes i NM-cupen. (Foto: Stine S. Ødegård)

Rykket fra

Etter pause slet hjemmelaget med å få det til.

Tidligere keepertrener for Skrim, Elin Kaasa, sier Skrim har hatt få spillere å rullere på, noe som har gjort det tungt for laget å fullføre de siste 15-20 minuttene i kampene deres.

– Vi hadde muligheten i siste del av andre omgang, men sløste for mye med sjansene, sier Kaasa.

Kine Kvalsund
NØKKELSPILLER: Kine Kvalsund ble en nøkkelspiller i borteseieren mot Skrim. (Foto: Arkiv)

Volda gjorde mye riktig, og etter ni minutter spilt sendte Kine Kvalsund bortelaget opp i føringen. Denne gangen så de seg ikke tilbake. Sluttresultatet endte med 20-23 til Volda.

Med åtte mål ble Kvalsund toppscorer. Banens beste ble Hilde Søyseth. Volda-damene klatrer med det opp på førsteplassen på tabellen. Sjekk tabellen her. 

Sliter i etablert angrep

Volda-trener Halldór Stefán Haraldsson roste jentene etter slitekampen.

– Vi sliter i etablert angrep, men vi står fantastisk bakover. Det er forsvaret og kontringene våre som gjør at vinner kampen i dag, sier han.

Med Kvalsund som herjet på vingen, og en tent Søyseth i mål lover det godt for neste kamp mot Haslum 6. oktober hjemme i Voldahallen.