Volda havnet nederst på Stikk-UT-listene i fjor
 

Stikk-UT

Under to måneder til ny sesong med Stikk-UT. Foto: Mari Kippernes. 

Til tross for gode turmuligheter havnet Volda nederst på Stikk-UT-listene i fjor. Nå er det under to måneder til det braker løs igjen.
 

Ved sesongstart i fjor ble Sunnmøre slått sammen med Nordmøre og Romsdal, dette ga Stikk-UT brukerne et bedre tilbud med 381 turmål i 30 kommuner. Ulstein, Ørsta og Volda var nye kommuner fra 2018.

I fjor var det til sammen 167 turmål å finne på Sunnmøre. Ålesund toppet listen med 76656 registrerte turmål og 3994 aktive brukere. Nederst på listen havnet Volda med 339 registrerte turmål og 52 aktive brukere.

Overraskende at ikke flere deltok

Karsten Jan Hellevik gikk 331 Stikk-UT turer i fjor og var den som gikk flest turer på Sunnmøre. Han synes det er dumt at det ikke var flere fra Volda som deltok.

– Her i Ålesund har det blitt en snakkis, så folk får det med seg, men dette var en stor overraskelse for meg.

Stine Inger Hammer fra Volda var en av de som deltok i Stikk-UT. Hun tror det er mange der som ikke har fått det med seg siden det er såpass nytt.

– Det kan være at folk ikke har fått det med seg. Mulig fordi det finnes andre turforeninger i Volda som folk er med i, som for eksempel turorientering.

Styret i turorienteringen har bestemt seg for å avvikle tilbudet på grunn av at Volda kommune har blitt med i Stikk-UT.

Motiverende å drive med Stikk-ut

– Det gir meg motivasjon til å komme ut i frisk luft, gå til nye steder og treffe nye folk. I tillegg får jeg et lite konkurranseinstinkt og får lyst til å klare alle turene, sier Hellevik.

– Det var veldig spontant at jeg begynte med Stikk-UT. Jeg var i Ålesund og gikk på tur, så jeg lastet ned appen og registrerte meg. Deretter fant jeg ut at Volda også var med. Jeg kjenner på konkurranseinstinktet med meg selv, sier Hammer.

Under to måneder til ny sesong

1.mai begynner den nye sesongen og noen har allerede begynt å gå noen turer for å få opp formen til sesongen starter.

– Jeg går på turer her i nærområdet for å få opp formen til 1.mai, sier Hellevik. Han legger også til at han er spent på hvilke nye turer som kommer i år.